Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Божица Марковић ново појачање Железничара!

Божица Марковић, добро позната одбојкашица која игра на позицији блокера и повремена репрезентативка Србије, коју је шира публика упознала док је пружала сјајне партије у Црвеној звезди, ново је појачање клуба из Лајковца. 

Божица је ову сезону започела у Макабију из Хаифе, али је због ситуације у Израелу била приморана да промени средину. Пао је договор са екипом Железничара да попуни њихове редове, који су ове године, посебно на позицији средњег блокера, проблематични. Наиме, Милена Копривица, летос пристигла из Румуније, повређена је већ дужи временски период, тако да је клуб из Лајковца на почетку сезоне имао приличне муке и са организацијом тренинга, али и игре на утакмици, будући да су сав терет на блоку подносиле Љубица Милојевић, која и сама има проблема са повредом, и млада Васја Филиповић, играчица која је тек напунила 21 годину.

Појачање у виду квалитетног блокера долази за Лајковчанке у прави час. Екипа од које се много очекује има заиста великих кадровских проблема, подсетићемо да млада и преталентована Вања Ивановић не игра још од краја прошле сезоне. Са Божицом, уз скори повратак Милене Копривице и Вање Ивановић, Железничар би могао да се умеша и у борбу за титулу, нешто што се од ове екипе стандардно очекује.

Ексклузивно за портал Лиге, Божица нам је изнела утиске о повратку у наш шампионат. 

Следеће поглавље у твојој каријери, како се осећаш по доласку у нови клуб?

”После прекинуте сезоне у Макабију нисам очекивала да ћу опет заиграти у Србији, али уз добар разговор и договор са Живорадом Лазаревићем донела сам одлуку. Срећна сам што сам овде и што имам прилику да радим и напредујем са екипом.”

Добро си упозната са новим клубом, против којег си у претходним годинама играла неке значајне утакмице. Каква су твоја очекивања сада?

”Што се тиче очекивања, можда је превише рано доносити неке закључке, јер сам са екипом читавих недељу и по дана, али моја очекивања су увек велика и увек је циљ победа, па тако и сада.”

Може ли Железничар у наставку сезоне да се бори за титулу првака Србије?

”Доста младих играцица је у екипи Железничара, са пар старијих које носе игру. Треба много да се ради и да се остави срце на терену, што би се рекло, и наравно да је могуће остварити и највеће циљеве. Потрудићу се да својим залагањем помогнем екипи и да направимо први корак ка титули.”