Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан нанео први пораз Црвеној звезди

Одбојкаши Партизана Сокербет остварили су важну победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је у вечитом, а уједно и дербију кола савладао Црвену звезду са 3:1 по сетовима 27:25, 25:19, 23:25 и 28:26, после 109 минута игре, и тако јој нанео први пораз у сезони.

Сјајан меч приредили су нам одбојкаши обе екипе у СЦ „Вождовац“ на Бањици. Као што је био случај у појединим утакмицама са велики значајем, и у овој  је тарафлекс био у бојама заставе Србије.

Током читавог уводног сета водила се велика борба. Обе екипе смењивале су се у вођству и таква ситуација била је све до самог краја овог периода. У узбудљивој завршници Партизан је успео да искористи другу сет лопту и повео је са 1:0 (27:25).

После малог вођства црвено-белих на старту другог сета, гости су стигли до преокрета и до краја нису допустили противнику да дође бар до изједначења. Водила је екипа Бојана Јанића са 12:9, па са 18:13 и 22:16, да би из другог сета изашли као победници са 25:19.

Као и у прва два сета, Звезда се није предавали и није ова велика предност Партизана утицала на њихово самопоуздање. При резултату 19:14 за црно-беле, Црвена звезда је везала пет поена и стигла је до изједначења. Ова серија била је кључна за домаћу екипу у овом сет, која је успела да смањи укупан резултати и да се врати у меч.

Четврти сет био је дефинитивно најзанимљивији у овој утакмици. После вођства црвено-белих од 9:6, гости су успели да дођу до изједначење и све до краја се углавном играло поен за поен. У још једној неизвесној завршници, Партизан је прво спасао сет лопту, а нешто касније искористио је и своју трећу меч лопту за велико тријумф.

Zve Par01

Игор Жакић, тренер Црвене Звезде, свестан је да је Партизан одиграо боље данас: „Партизан је данас био бољи у свим сегментима игре, поготово у сервису. Генерално гледано, њихова сервис пријем игра и наша нису биле на истом нивоу и мислим да је то направило превагу на њихову страну. Ми из нашег слабијег сервиса нисмо успели да у брејк фази направимо неки поен више и то се видело кроз целу утакмицу. Партизан је на крају заслужено победио“ - закључио је  Жакић.

Капитен Партизана Лазар Мариновић, поносан је на игру своје екипе у овој утакмици: „Сваки дерби доноси велика очекивања и притисак. Ми смо одиграли један фантастичан меч, поготово је то тактички било добро. Иако је Звезда успела да се врати у трећем сету, консолидовали смо се на крају и успели смо да завршимо оно што смо започели. Поносан сам на моју екипу и честитам им на победи. Такође честитам и Црвеној звезди на сјајној утакмици“ – рекао је Мариновић.