Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

На корак од Лиге шампиона  

После првог полувремена двомеча одбојкашица Уба и Олимпијакоса, српски представник је ближи Лиги шампиона. Првак Србије је одиграо најбољи меч ове сезоне, можда је и надмашио себе у одређеним моментима, а резултат свега јесте да се Убљанке налазе на само корак од вероватно највећег успеха у клупској историји. 
 
У Хали спортова Уб, домаћа екипа Уба савладала је грчки Олимпијакос у првом мечу 3. кола квалификација за Лигу шампиона са 3:2 (16:25, 25:23, 25:19, 18:25, 15:13).
 
Сања Ђурђевић, либеро Уба, честитала је својој екипи на победи и поручила да је њима овај тријумф битан за сваку следећу утакмицу и за свако наредно такмичење. 
 
"Показале смо да можемо да играмо на сваком нивоу, да можемо да испоштујемо сваки задатак до краја. Такође, показале смо да можемо да истрајемо до краја. Мислим да је ово био окидач за нас као екипу, а у Атини свакако очекујемо тешку утакмицу.  Ако свако испоштује свој посао, мислим да имамо велике шансе. Идемо опет на победу." закључила је Ђурђевић.
 
UB Olimpijakos 788
 
За седам дана заказан је реванш у Атини, у четвртак, 4. новембра, када ће шампионке Србије морати барем да понове овакво издање уколико желе да у Убу угосте најбоље тимове Старог континента. 
 
Дуел јесте трајао пет сетова, можда је могао и краће, али руку на срце мало ко је после 25:16 за Оимпијакос у првом сету веровао да ће се на крају домаћи тим радовати. Водила се велика борба за сваки сет али и сваки поен. Предност је била час на једној, час на другој страни, али више живаца, концентрације па и среће имале су одлична Љиљана Ранковић, Љубица Кецман, Софија Медић и њихове саиграчице. Нису се предавале ни када је грчки представник имао велику предност на почетку одлучујућег сета па су на крају за све то награђене вредном победом.