Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Млади радник, Црвена звезда и Војводина близу полуфинала

У првим утакмицама четвртфинала 57. Купа Србије 2021/22. домаћини су имали максималан учинак. Надомак полуфинала нашли су се Црвена звезда, Млади радник из Пожаревца и Војводина. Утакмица између Партизана Сокербет и Радничког доо, одложена је, а датум и сатница ће бити накнадно објављени.

Млади радник – Рибница 3:0 (27:25, 25:23, 25:17)

Обе екипе су се у уводном сету смењивале у вођству. Млади радник је у завршници овог периода успео да дође до четири сета лопте, али су Краљевчани, бар за кратко, упели да продуже овај део игре. Ипак, на крају је домаћа екипа изашла као победник из овог сета са 27:25.

Веома слично било је и у другом сету. Обе екипе су се смењивале у предности на почетку, да би екипа Драгана Бонића средином овог периода дошла до предности, коју није испуштала до краја сета – 25:23.

Млади радник је треће делу игре само потврдио стечену предност и на тај начин је обезбеди себи лакши реванш меч.

Тренер Младог радника из Пожаревца, Драган Бонић, каже да је ово тек прво полувреме овог сусрета: „Иако је резултат убедљив, морам да признам да је било изузетно тешко, јер је Рибница дошла са озбиљним намерама. У првом сету, који је био много важан за нас, смо били истрајни до краја и успели смо да га освојимо. У наредна два сета су играчи одиграли одлично у завршницама. С обзиром да је Шормаз дошао пре неколико дана и да је први пут имао право наступа, задовољан сам и са те стране. Ово је тек прво полувреме и сматран да ће бити веома неизвесно у Краљеву“ – рекао је Бонић.

Црвена звезда – Ниш 3:0 (25:9, 25:20, 25:17)

Црвено-бели су од почетка наметнули своју игру и Ниш се није много питао. Иако је гостујућа екипа боље отворила први сет и повела са 3:1, Звезда је врло брзо анулирала предност ривала и до краја му дозволила да освоји свег шест поена.

Други сет био је нешто занимљивији, али је и овог пута домаћа екипа изашла као победник. Водили су изабраници Игора Жакића са 5:2, па са 12:6 и 19:12, да би сет решили у своју корист са 25:20.

Када је трећи сет у питању, Ниш је боље отворио овај период и био је у предности. Ипак, није су дуго чекало на препознатљиву игру Звезда. Врло брзо је тим из Београда преокренуо резултат, и на крају је освојио овај период са 25:17 за важну победу.

Игор Жакић, тренер Црвене Звезда, сматра да је његова екипа искористила шансу која јој се указала: „Екипа Ниша је дошла без четири играча из прве поставе на ову утакмицу. Ми смо то искористили и дошли смо доста лако до победе. Шансу су добили неки момци који до сада нису имали прилике да се покажу. Мислим да смо направили добру увертиру за реванш у Нишу“ – закључио је Жакић.

Спартак Суботица – Војводина НС семе 1:3 (18:25, 25:21, 24:26, 21:25)

Војводина је други пут у само неколико дана савладала Спартак у Суботици.

Од старта меча је екипа из Новог Сада била боља екипа на терену. У првом сету је актуелни шампион Србије повео са 4:1, па са 11:3 и 19:10, да би овај периода освојио са 25:18.

Међутим, одбојкаши Спартака су у другом сету заиграли много ангажованије, што се одразило на резултат. Предност коју су стекли у раној фази сета, одржавали су како се овај део игре одмицао, што им је омогућило да дођу до заслуженог изједначења (25:21).

Тамо где су стали у претходном, играчи домаће екипе наставили су у четвртом сету. Спартак је био боља екипа у првој половини овог периода, чак је у једном тренутку имао и четири поена предности, али се у тим тренуцима Војводина пробудила и до краја је било веома занимљиво. Новосађани су у завршници успели да искористе другу сет лопту и стигли су до новог вођства.

У четвртом, а испоставиће се касније и последњем сету, екипа Слободана Бошкана је опет успела да изађе као победник. Иако је домаћи тим опет био бољи на старту, Војводина је успела да резултат преокрене у своју корист, освојила је сет и приближила се полуфиналу Купа.

Тренер Војводине, Слободан Бошка задовољан је игром своје екипе у овом мечу: „Задовољан сам победом над Спартаком у овој утакмици. Екипа је показала добар карактер и однос према игри и због тога сам такође задовољан. Мислим да смо у трећем сету, који је био и кључан у овом мечу, одиграли чврсто у важним ситуацијама. Играчи су били сигурни и одрадили су све што смо се договорили. Све у свему заслужена победа“ – закључио је Бошкан.