Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина преко Ниша до треће победе

Одбојкаши Војводине НС семе забележили су трећу победу у 5. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосадска екипа је као домаћин надиграла Ниш са 3:1, по сетовима 22:25, 25:15, 25:10 и 25:19.

Иако је Војводина на папиру била фаворит, млада екипа Ниша показала је сва свој потенцијал у првом сету. После изједначеног почетака меча, Нишлије су дошле до предности од 12:9, али је домаћа екипа врло брзо поравнала резултат. До краја сета претежно се играло поен за поен, да би гости у завршници били агресивнији и дошли до предности од 1:0 (25:22).

Међутим, екипа коју са клупе предводи Слободан Бошкан брзо је заборавила неславну завршницу претходног сета, и у нови је ушла са жељом да се што пре врати у меч. Тако је  и било. Новосађани су током овог периода били веома убедљиви, показали су бољу игру како у одбрани, тако и у нападу, и препустили су ривалу свега 10 поена до краја.

У истом ритму су наставили и у наредном делу игре. Серија од 5:0 на почетку сета била је, чини се, пресудна у овом сету. До финиша овог сета смо су повећавали предности, која им је донела преокрет и шансу да меч реше у наредном периоду.

Vojvodina Nis01

Ниш је боље отворио четврти део игре, али је актуелни шампион Србије врло брзо ухватио прикључак и резултат је преокренуо у своју корист. Водила је екипа из Новог Сада са 9:5, па са 14:9 и 19:15, да би у завршници изашла као победник из овог меча са 25:19.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, задовољан је победом своје екипе, али и младим играчима коју су добили шансу у овом мечу: „Што се тиче целог дуела, задовољан сам победом. Ја сам у најави овог меча рекао да ћу дати прилику играчима који имају мање могућности да играју, као што су Бајандић, Зечевић и Бошњак. Није лако играчима који не играју редовно да уђу одмах у ритам утакмице, што је утицало на пријем у првом сету. У наставку смо, уз неке измене, заиграли много боље и поправили смо пријем. Сезона је дуга и морамо да дајемо прилику младим играчима на утакмица где то можемо да истрпимо и да видимо који је њихов квалитет и напредак“ – истакао је Бошкан.

Један од младих играча који се вечерас нашао у постави Војводине, Александар Бошњак, сматра да је његова екипа пронашла препознатљиву форму: „Мислим да смо мало слабије ушли у утакмицу и изгубили смо први сет. Ипак, то нам није представљало проблем да се вратимо у утакмицу како треба. Драго ми је што смо ми који мање играмо успели да искористимо шансу и чини ми се да смо оправдали поверење тренера. Сматрам да смо се после два везана пораза вратили у форму пред почетак Лиге шампиона“ – рекао је Бошњак.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Мигел Рафаел са 22 поена, док се код гостију највише истакао Вељко Машуловић са 17 поена. Војводина ће у наредном колу гостовати Младом раднику у Пожаревцу, док ће Ниш дочекати Партизан.