Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црвена звезда се вратила на победничке стазе

Одбојкаши Црвене звезде остварили су нову победу у 5. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је у Крагујевцу тријумфовала над Радничким са 3:1, по сетовима 25:17, 21:25, 25:23 и 28:26.

Обе екипе смењивале су се у предности на почетку меча, али је при резултату 8:8, Звезда направила серију од седам поена заслужујући сјајним блоковима. Ова резултатска разлика била је актуелна до краја овог света и гости су повели са 1:0.

Раднички је боље ушао у други сета и повео је са 5:2. Међутим црвено-бели су убрзо анулирали предност ривала и поново су одличном блок игром преокренули резултат. У наставку се играло поена за поена, да би Крагујевчани у завршници опет прешли у вођство, на које екипа из Београда није имала одговор и Раднички је дошао до изједначења.

RKG CZV1

Велика борба настављена је и у трећем делу игре. Домаћа екипа је на старту овог сета дошла до предности, коју је одржавала све до пред сам крај овог периода. Ипак, Црвена звезда је у финишу смогла снаге, искористила је прилику која јој се указала и преокретом дошла до новог вођства у овом занимљивом дуелу.

Неизвесност је ескалирала у четвртом сету. Овог пута је Звезда била та која је одржавала предност, али јој је ривал стално био за петама. Међутим, у завршној фази овог периода, Београђани су још једном успели да наметну свој ритам и реше овај меч у своју корист.

Игор Жакић, тренер Црвене звезде, честитао је својим играчима на велика три бода: „Тешка утакмица како смо и очекивали. Раднички је био без првог дизача и мислим да смо то данас искористили. Сматрам да смо после освојеног првог сета морали боље да уђемо у други периоди да не дозволимо противнику да се разигра. Они су успели да искорите наше „спуштање гарда“ и казнили су нас. Трећи сет је почео тврдо. Пуно добрих одбрана и блокова са једне и друге стране, али смо у завршници имали спортске среће и опет смо повели. У четвртом сету смо у завршници опет одиграли добро и остварили смо нову победу. Честитам мојим играчима на велика три бода и идемо даље“ – истакао је Жакић.

Један од најефикаснијих играча на трену, Никола Мељанац, поносан је на екипу и сматра да је сваки играч дао свој максимум: „Тешка утакмица иза нас. Почели смо са одличном игром у првом сету и мислим да је тај период био реалан приказ наше игре. Нажалост, у другом сету нам је мало пао фокус и Раднички је изједначио. Момци коју су данас добили шансу су у наставку направили одличан посао и преокренули су игру. Све у свему, велика. Поносан сам на екипу, јер је свако дао све од себе и свако је имао своју улогу у овој победи. Требао нам је овај тријумф после пораза од Партизана. Настављамо даље у, надам се, победничком ритму“ – рекао је Мељанац.

У екипи Црвене звезде највише се истакао Андреј Ристић са 21 поеном, док је у екипи Радничког најбољи био Давиде Ковач са 18 поена. Звезда ће у наредном мечу угостити Спартак из Суботице, док ће Раднички играти са Рибницом у Краљеву.