Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Суботичани наставили серију сјајних резултата, савладан Партизан

Одбојкаши Спартака из Суботицe дошли су до веома важне победe у 5. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичани су данас у дворани „Мастер“ поразили домаћи Партизан Сокербет са 3:1, по сетовима 25:20, 25:21, 19:25 и 25:22.

Обе екипе ушле су у овај меч са одређеном дозом опрезности, што је и утицало на резултат на почетку уводног сета. Тако је било до резултата 13:13, када је екипа из Суботицe везала четири поена и приближила се освајању првог периода. До краја није било промене и гости су повели са 1:0.

Црно-бели су боље ушли у други део игре. Већ на почетку су стекли предност коју су одржавали до средине сета. У тим тренуцима Суботичани су бољом игром у одбрани успели да изједначе резултат, а врло брзо су и повели са 20:17. Ова разлика била је довољна екипи Ивице Јевтића да дође до великих 2:0.

Схватили су Бојан Јанић и његови пулени да је враг однео шалу, и брже-боље су покушали да се врате у меч. Данашњи ривали смењивали су се у вођству на почетку трећег периода, да би Партизан после резултата 14:14 преузео предност, коју није испуштао да краја. Сет је окончан са 25:19 у корист домаће екипе.

Таман када су навијачи Партизана мислили да се екипа пробудила у трећем делу, уследио је „хладан туш“.  Спартак је на самом старту сета направио резултатску разлику коју је одржавао у већем делу овог периода. Водили су гости са 6:2, па са 14:10 и 20:19, да би у завршници славили са 25:22, за велику победу на страни.

PAR SPA1

Шеф стручног штаба Спартака, Ивица Јевтић, честитао је својим играчима на пожртвованости и доброј игри: „Видели сте и сами, утакмица пуна набоја и дугих поена. Знали смо шта нас очекује. Партизан је један колектив у којем се на свакој позицији налази добар играч и немају слабу тачку. Знали смо да, уколико дође до њихове игре која не даје резултат, немају дугу клупу, што смо и искористили. Желео бих да честитам мојим играчима на пожртвованости и доброј игри. Исто тако, честитам екипи Партизана на једној доброј борби и надам се да ће у наредном периоду имати доста добрих резултата“ – рекао је Јевтић. 

Бојан Јанић, тренер Партизана, каже да његова екипа неће пасти у депресију због пораза: „Честитке Спартаку. Одиграли су онако како смо се прибојавали да могу. Играју растерећено и физички су јака екипа. Такође, имају два крајња нападача која играју одлично. Ми нисмо искористили оно што јесте наше најјаче оружје, или тачније, они су добро примали сервис. Са таквом игром нисмо имали баш пуно шансе. Нећемо сигурно падати у депресију због пораза, као што нисмо били у еуфорији после лепих победа. Анализираћемо шта је било лоше и на томе ћемо радити у наредном периоду“ – закључио је Јанић.

Средњи блокер Спартака, Марко Лечић, задовољан је победом своје екипе: „Очекивали смо веома тешку утакмицу. И када смо водили, они су играли своју игру и успели су у пар наврата да нас стигну. Током читавог меча било је јако напето, али сам на крају задовољан победом и честитам екипи“ – рекао је Лечић.

Најефикаснији у победи Суботичана био је Муса Коне са 20 поена, а исти учинак имао је и Делгудајс Нејтан Грегори у екипи Партизана. Спартак ће у наредном колу гостовати Црвеној звезди, док ће Партизан снаге одмерити са Нишом.