Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 5. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Окончано је 5. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у мушкој и женској конкуренцији. Као и увек, било је веома занимљиво и неизвесно, а у наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Петак, 29.10.2021

Црвена звезда – Срем 3:0 (25:16, 25:18, 25:15)

Црвена звезда остварила је лаку победу максималним резултатом на домаћем терену. Наставиле су победнички низ и имају пет победа од пет утакмица.

Први сет је кренуо доста неизвесно, играло се поен за поен до резултата 11:11, када су одбојкашице Црвене звезде направиле серију поена и повеле са 5 разлике. Држале су предност до самог краја сета и реализовале га у своју корист. У другом сету се резултат одвијао идентично као у првом. Црвена звезда је освојила 6 поена на грешке противника, а имале су и 5 поена из блока. Тачку на ову утакмицу ставиле су изабранице Александра Владисављева у најлакшем трећем сету, где су од самог почетка стекле велику предност од 8 поена коју нису испустиле ниједног тренутка.

Спартак Суботица – Јединство Стара Пазова 1:3 (25:23, 19:25, 23:25, 23:25)

Одбојкашице Спартака доживеле су пораз на домаћем терену.

Изабранице Предрага Зуцовића започеле су утакмицу добром игром и на самом старту направиле малу предност. Успеле су противнице да изједначе резултат, али суботички Спартак долази на средини сета до 5 поена предности и то је било довољно да освоје први сет. Одбојкашице Јединства су почетком другог сета показале да се нису предале и повеле на почетку 4:0, у једном тренутку се играло поен за поен, али Јединство долази до предности од 18:13 и осваја други сет. Трећи и четврти сет завршавају се истим резултатом у корист Јединства, с тим да се предност у четвртом сету константно смењивала. Имале су у једном тренутку домаће играчице 19:16 и ишло је ка томе да утакмица оде у 5 сетова, али нису издржале до краја. Јединство је однело 3 бода за Стару Пазову.

ЖОК Клек МД Зрењанин – ЖОК Уб 0:3 (20:25, 17:25, 17:25)

Актуелне шампионке Банка Поштанска штедионица Суперлиге савладале су максималним резултатом екипу Клека из Зрењанина на гостујућем терену.

Уб је у првом сету имао 2 ас сервиса и 12 поена из напада. Док су њихове противнице направиле 8 грешака. Наставиле су изабранице Маријане Боричић са добром игром и у другом и трећем сету. Успеле су да освоје оба сета идентичним резултатом и да упишу још једну победу. Најефикаснија у екипи Уба била је Лукић Николина са 15, а пратила је Кецман Љубица са 10 освојених поена.

Субота, 30.10.2021

Партизан Сокербет – Инђија 1:3 (23:25, 23:25, 25:21, 18:25)

Инђија је била боља од екипе Партизан Сокербет на њиховом терену.

Започеле су добро утакмицу одбојкашице Партизана и направиле малу предност од 8:5. Међутим, брзо су њихове противнице дошле до изједначења. До средине сета играло се поен за поен, док одбојкашице Инђије нису направиле мини серију од 4 поена и приближиле се освајању првог сета, што су на крају и успеле. Други сет је био неизвестан до самог краја, смењивало се вођство, али на крају Инђија је дошла до предности од 2:0. Нису се предавале изабранице Стокуће Данила, успеле су да освоје трећи сет и приближе се резултатски противничкој екипи. Ипак, Инђија је силовито ушла у четврти сет и направила велику предност 19:10, што је било довољно да их доведе до победе.

Недеља, 31.10.2021.

Железничар Лајковац – ТЕНТ 3:1 (25:10, 26:24, 16:25, 25:18)

У дербију 5. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге, Железничар је на домаћем терену победио екипу ТЕНТ-а.

Први сет је са лакоћом припао играчицама Железничара, које су направиле предност од 10 поена и без проблема завршиле сет у своју корист. Други сет је био изједначен, али након 24:24, добрим нападом Миросављевић и ас-сервисом Узелац, домаћа екипа је успела да дуплира вођство. У трећем сету су гошће из Обреновца успеле да се врате, грешкама противница и добрим нападом одвојиле су се резултатски у раној фази сета и без превеликих потешкоћа решиле га у своју корист. У четвртом сету, сјајном игром Александре Узелац и Јоване Миросављевић, одбојкашице Железничара ставиле су тачку на ову утакмицу у њихову корист. Најбоља на домаћем терену била је Миросављевић са 15, док је Узелац забележила 14 поена.

Železničar1

Најефикаснија играчица у овом колу била је Исидора Коцкаревић (Јединство Стара Пазова) са 26 поена, а пратиле су је Ивана Радоњић (Спартак Суботица) са 24 поена и Тара Таубнер (Црвена звезда) са 21 поеном.

Утакмице 6. кола БПШ Суперлиге

Јединство Стара Пазова – ТЕНТ

Инђија – Железничар Лајковац

ЖОК Срем Сремска Митровица – Партизан Сокербет

ЖОК Уб – Црвена звезда

Спартак Суботица – ЖОК Клек МД Зрењанин

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак, 29.10.2021.

Рибница – Спартак Љиг 3:0 (25:14, 25:19, 25:16)

У првом мечу 5. кола у конкуренцији одбојкаша, Рибница је савладала Спартак из Љига максималним резултатом.

Рибница је у сва три сета била бољи ривал. После вођства током читавог периода, екипа Милана Симојловића је лако освојила први сет са 11 поена разлике. Нешто неизвесније било је у другом делу игре. Спартак је на почетку сета имао малу предност, али су Краљевчани брзо прешли у минимално вођство и у наставку се играло поен за поен. У завршници овог периода Рибница је направила серију од пет поена, што је било кључно за освајање другог сета. Трећи сет био је готово исти као први и Рибница је на тај начин забележила трећу победу у сезони.

Субота, 30.10.2021.

Војводина НС семе – Ниш 3:1 (22:25, 25:15, 25:10, 25:19)

Војводина је још једном победом потврдила да се налази у доброј форми и да су лоши резултати иза ње.

Извео је Слободан Бошка измењену поставу на мегдан са Нишом, што се одразило на дешавања у првом сету. Ниш је у раној фази овог дела игре преузео вођство, одолео је свим нападима Новосађана, који су у неколико наврата долазили до изједначења, и повео је са 1:0. Морао је стратег домаће екипе да реагује на почетку другог периода, и у игру је увео искусније играче. Овај потез испоставио се као круцијалан у наставку меча. Ниш је имао минималну предност на почетку, али је Војводина врло брзо преузела вођство, које није испуштала до краја сета и стигла је до изједначења са убедљивих 25:15. У истом ритму наставила је екипа из Новог Сада и у трећем периоду. Колико је Војводина била убедљива говори резултат на крају сета, у којем су гостима допустили да освоје свега 10 поена. У четвртом делу игре, актуелни шампион Србије потврдио је стечену предност, освојио је сет и забележио је трећу победу. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ).

Таково – Млади радник 3:2 (25:14, 17:25, 25:22, 21:25, 15:11)

Сјајну одбојку приредили су нам Таково и Млади радник у најнеизвеснијем мечу овог кола.

Таково је меч отворило са убедљивих 9:0, и у старту је било јасно да ће се Пожаревљани тешко вратити у овај сет. Тако је и било и домаћин је повео са 1:0. Млади радник је на сличан начин започео други сет, одржавао је резултатску разлику до краја и брзо је стигао до изједначења. Уследио је нови добар период екипе из Горњег Милановца, која је имала предност све до резултата 17:17, када су гости стигли до преокрета и повели су са 19:17. Међутим, домаћа екипа се није предавала и агресивнијом игром до краја сета дошла је до новог вођства. Како је то био случај у претходном делу меча, Млади радник је био на реду да засија. Повели су одбојкаши које са клупе предводи Драган Бонић са 6:4, па са 12:6 и 20:16, да би сет решили са 25:21. Неизвесност је ескалирала у одлучујућем, петом сету. Повео је тим из Пожаревца са 5:4, али је Таково недуго затим анулирало ову минимални предност ривала, преокренуло је резултат и остварило је своју прву победу у сезони.

tak mrp

Раднички доо – Црвена звезда 1:3 (17:25, 25:21, 23:25, 26:28)

Црвена звезда вратила се на победнички колосек, после пораза у вечитом дербију прошлог викенда.

После изједначеног почетка меча, црвено-бели су помоћу неколико успешних блокова направили резултатску разлику на коју Раднички није имао одговор. Иако резултат није био на њиховој страни, Крагујевчани су боље ушли у други сет. Успела је Звезда средином овог дела игре да опет, на кратко дође до предности, али се домаћа екипа добром игром у нападу и одбрани вратила у вођство и до краја га је одржала. Тамо где је екипа из Крагујевца стала у претходном, наставила је у трећем сету. Водили су током читавог периода, али је тим Игора Жакића у завршници резултатски дефицит претворила у предност и повео је са 2:1. Иако је Црвена звезда била бољи ривал и у четвртом периоду, Раднички је на крају успео да се резултатски врати у сет, али није имао снаге и за изједначење.

Недеља, 31.10.2021.

Партизан Сокербет – Спартак Суботица 1:3 (15:25, 25:20, 21:25, 22:25)

Спартак из Суботице још једном је доказао да ће се и те како борити за врх табеле у овогодишњем шампионату.

Суботичани су боље ушли у овај меч и повели су са 7:5 и 10:8, али је Партизан у тим тренуцима успео да дође до преокрета. Ипак, ово вођство домаће екипе није дуго трајало и Спартак је опет дошао до предности, коју је одржао до краја сета. У другом делу игре, вођена је изједначена борба све до пред крај сета. Екипа Ивице Јевтића је у том периоду заиграла ангажованије, што јој се и исплатило и Спартак је повео са 2:1. Схватили су у табору Партизана да нешто мора да се промени, да би се екипа резултатски вратила у овај меч. Играчи су послушали савете Бојана Јанића и успели су у још једном неизвесном сету да смање резултат. Није на игру Суботичана утицао овај резултатски повратак Партизана. Повели су гости са 6:2, па са 13:9 и 19:17, да би са 25:22 изашли као победници како из сета, тако и из овог тешког меча. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Младен Бојовић (Млади радник) са 26 поена, а уз њега сјајне утакмице су одиграли Мигел Рафаел (Војводина) са 22 поена и Андреј Ристић (Црвена звезда) са 21 поеном.

Утакмице 6. кола БПШ Суперлиге

Раднички доо - Рибница

Млади радник – Војводина НС семе

Спартак Љиг – Таково

Ниш – Партизан Сокербет

Црвена звезда – Спартак Суботица