Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Млади радник први полуфиналиста Купа Србије

Млади радник из Пожаревца пласирао се у полуфинале Купа Србије. Пожаревљани су у другој утакмици поражени од Рибницe у Краљеву са 3:1, али су због бољег сет количника прошли даље.

У првом мечу је екипа из Пожаревца победила са 3:0. Рибници је за пролаз даље била потребна победа истим резултатом, са тим што ни у једном сету противник није смео да пређе 21 поен. Ипак, већ током другог сета био je познат први полуфиналиста.

Рибница је боље ушла у овај меч и повела је са 7:4, али је недуго затим екипа Драган Бонића дошла до изједначења. Све до пред крај сета играло се поен за поен, да би Краљевчани у завршници одиграли боље, што им је донело вођство од 1:0.

Готово исто је било и у другом сету, само што је овог пута Млади радник био у предности на почетку. У завршници сета су гости успели да пређу 21 поен, што је аутоматски значило да су се пласирали у полуфинале. На томе се нису зауставили и освојили су други сет за изједначење.

Преостала два сета била су чиста формалност. Драган Бонић увео је на терен играче који су мање играли у протеклом делу сезоне, а Рибница је била боља у оба периода и забележила је утешну победу.

Већ сада је познато да ће се Куп Србије наћи у витринама неке друге екипе, пошто Рибница неће имати шансу да брани трофеј који је освојила прошле сезоне.

Тренер екипе из Пожаревца, Драган Бонић, честитао је свима у клубу на проласку у полуфинале: „Честитам играчима и свима у клубу на проласку у полуфинале. Иза нас су два тешка меча. Сигурно да је Рибница у овом мечу тражила своју шансу и видело се од самог почетка меча да ће бити веома тешко. Успели смо после губитка првог сета да консолидујемо редове и да у другом сету, једноставном игром, направимо то што смо желели. У наредна два сета сам одмарао прву поставу, јер нас већ у суботу очекује тежак меч са Војводином“ – рекао је Бонић.

Данас су на програму још два реванш меча четвртфинала у којима ће се састати Војводина НС семе и Спартак Суботица, односно Ниш и Црвена звезда.