Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство суверено држи прво место

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове наставиле су победнички низ у 6. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Тим из Старе Пазове у потпуности је надиграо ТЕНТ, са максималних 3:0, по сетовима 25:17, 25:18 и 25:13.

Сјајно Јединство стигло је до своје шесте победе у сезони.

Већ на почетку меча избранице Јове Цаковића нису хтеле ништа да препуштају случају и повеле су са 6:2. Наставиле су са сјајном игром и у наставку и прилично лако су дошле до предности у сетовима. Покушавао је ТЕНТ у неколико наврата да се приближи ривалу, а и када је био близу, Јединство је подизало ниво своје игре.

Обреновчанке су боље ушле у други период. Повеле су одбојкашице које предводи Владимир Васовић са 7:5 и 12:10, али се домаћа екипа врло брзо вратила у игру. Окренуле су резултат у своју корист и до краја су само повећавале вођство. Сет је окончан са 25:18 у корист Јединства.

Тамо где је стала у претходна два, екипа која тренуто заузима прво место на табеле, наставила је и у трећем сету. Повела је са 5:1, па са 12:5 и 19:7, да би из овог меча изашла као победник са 25:13.

Тренер Јединства, Јово Цаковић, каже да је његова екипа држала добар ниво током меча: „Добро је када се победи утакмица после тешког пораза. Држали смо један добар ниво током меча и срећан сам што смо наставили серију победа. Драго ми је што су нам крајњи играчи били расположени и то је битно за наставак првенства. Ова утакмица је архивирана, и већ размишљамо о наредном мечу коју нас очекује у суботу против Клека“ – рекао је Цаковић. 

Бранка Тица пружила је још једну одличну партију и додала је 18 поена, док  је у гостујућој екипи најкориснија била Ана Митровић са 13 поена. Јединство ће наредне седмице гостовати Клеку у Зрењанину, док ће ТЕНТ као домаћин снаге одмерити са Инђијом.