Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Максимална победа Звезде над исцрпљеним Убом

Одбојкашице Црвене звезде стигле су до нова три бода у 6. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је данас као гост славила над Убом са 3:0, по сетовима 25:22, 25:23, 25:21.

После великог успеха у квалификацијама и пласмана у Лигу шампиона, Уб није имао снаге да се супротстави расположеним гостима. Иако је резултат био максималан, Убљанке су дале све од себе у овом мечу.

Након уједначене игре на самом старту меча, Звезда је стигла до вођства од 8:5. Црвено-беле одржавале су предност у већем делу првог сета, а Уб је само у једном моменту био у минималном вођству. Овај период је завршен са 25:22 у корист гостију.

На исти начин почео је други сет, баш као и претходни. Уб је средином сет стигао до резултатске разлике, која је у једном тренутку била и пет поена. Међутим, тим из Београда се није предавао, направио је серију 10:2 и поново је био надомак освајања сета. Нешто касније су изабранице Александра Владисављева искористиле трећу сет лопту и повеле су са 2:0.

Ни ова велика предност ривала није утицала на самопоуздање актуелног шампиона Србије, који је боље ушао у трећи део игре. Повела је екипа Уба са 6:1 и 12:9. Ипак, блоковима Александре Јањић и ас сервисом Бојане Дрче, Звезда је убрзо дошла до позитивног резултата. До краја меча, више није било узбуђења и Црвена звезда је стигла до своје шесте победе у сезони.

Тренер Црвене звезде, Александар Владисављев, сматра да је пласман у полуфинале Купа имао утицај на игру његове екипе: „Јако добра утакмица за нас. Без обзира што је резултат био 3:0, стварно је вођена велика борба од првог да задњег поена на утакмици. Ми смо на крилима победе над Јединством у Купу, задржали добар приступ игри и заиста морам да честитам мојим играчицама на великој борби. Нисмо се предавали ни у једном тренутку и нисмо одустајали од наше игре. Мислим да смо заслужено победили екипу која је пре неколико дана изборила пласман у групну фазу Лиге шампиона" – истакао је Владисављев.

Јелена Лазић каже да су њене саиграчице показале стабилност у завршницама сетова: „Пре свега честитам екипи на борби и карактеру који смо још једном показали. Знали смо да је Уб квалитетна екипа и да ће утакмица бити тешка. Међутим, мислим да смо као и против Јединства, показали да смо стабилни у завршницама сетова. Драго ми је и надам се да ће тако бити и у будућности“ – закључила је Јелена.

Управо се Јелена Лазић највише истакла на данашњој утакмици са 18 поена, док је у екипи Уба најефикаснија била Сара Павловић са 14. Звезда ће у следећем колу снаге одмерити са Спартаком из Суботице, док ће Уб ићи на мегдан Партизану.