Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 6. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Окончано је још једно, 6. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у мушкој и женској конкуренцији. Као и увек, било је веома занимљиво и неизвесно, а у наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Петак 5.11.2021.

Спартак Суботица – ЖОК Клек МД Зрењанин 3:1 (23:25, 26:24, 25:9, 25:21)

Спартак је на домаћем терену дошао до прве победе у сезони

Зрењанинска екипа започела је ову утакмицу са вођством до средине сета. Домаћини су успели у једном тренутку да преокрену резултат у своју корист, али то није утицало на игру Клека који је убрзо повео са 1:0. Наставила је екипа из Зрењанина са бољом игром и на почетку другог периода и била је у предности све до резултата 19:15, када је Спартак направио серију од седам поена и прешао је у вођство. У наредних неколико поена се играло поена за поен, да би тим из Суботице искористио другу сет лопту и стигао до изједначења. У трећем сету је на терену била само једна екипа, а у прилог томе говори чињеница да је домаћин препустио Клеку свега девет поена у овом периоду. Спартак је у четвртом делу игре још једном био успешнији и дошао је до прве победе у првенству. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Субота 6.11.2021.

Инђија – Железничар Лајковац 0:3 (17:25, 18:25, 16:25)

Железничар је на више него доминантан начин надиграо Инђију као гост.

Иако је нови суперлигаш боље ушао у овај меч и у једном тренутку имао предност од четири поена, Железничар се већ до средине сета консолидовао и стигао је до преокрета. До краја овог периода само је повећавао своју предност и дошао је вођства од 1:0. У доминантом ритму наставиле су Лајковчанке и у наредном делу игре. Како се сет ближио крају резултатска разлика је била све већа и гости су дуплирали своје вођство. Успела је екипа Инђије да се делимично врати у овај сусрет, али су напади Железничара били исувише јаки за ривала. Екипа из Лајковца је прилично лако освојила и трећи сет за нова три бода.

zel indj

Јединство Стара Пазова – ТЕНТ 3:0 (25:17, 25:18, 25:13)

Иако је на папиру ово био један од дербија кола, Јединство је на прилично лак начин наставило серију победа.

Већ на почетку меча, Јединство је стекло четири поена предности, које је одржавало и повећавало како се овај период ближио крају. Покушао је ТЕНТ у неколико наврата да дође до изједначења, али је екипа из Старе Пазове сваки пут пружала јак отпор. Вођство из првог сета позитивно је утицало на домаћу екипу, која је и у другом делу била доминантна. После изједначеног почетак, изабранице Јове Цаковића поново су убациле у пету брзину и лако су дуплирале предност. Чинило се у трећем сету да екипа из Обреновца више није имала мотив, што је Јединство брзо искористило. Изашли су као победници и из трећег дела игре и на тај начин су везали шесту победу у лиги. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Недеља 7.11.2021.

ЖОК Уб – Црвена звезда 0:3 (22:25, 23:25, 21:25)

После пласмана у групну фазу Лиге шампиона, Уб је на свом терену дочекао Црвену звезду.

Последња утакмица коју је Уб одиграо у квалификацијама за Лигу шампион оставила је трага на екипу, што је Звезда знала да искористи. Биле су одбојкашице у црвено-белим дресовима у предности током већег дела уводног сета, што су касније претвориле у вођство од 1:0. Убљанке су успеле да се саберу и у други сет су ушле са амбицијом да га освоје. Све до пред крај је вођство било на њиховој страни, али је Звезда одиграла веома агресивно у завршници и повела је са 2:0. Није се Уб предавао ни после великог заостатака за ривалом, опет је боље отворио сет, али је и тим из Београда био решен да посао заврши у три сета. Тако је и било, Звезда је на крају славила максималним резултатом, што јој је донело шесту победу у сезони. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

ЖОК Срем – Партизан Сокербет 1:3 (26:28, 14:25, 25:23,17:25)

Партизан је на челу са новим тренером тражио победу у последњој утакмици 6. кола.

Имала је екипа из Београда константну предност током уводног сета, али је Срем успео да дође до изједначења у завршници. У наставку се играло поен за поен, да би Партизан искористио трећу сет лопту и дошао до вођства. Наставиле су црно-беле са бољом игром и у наредом делу, који су врло лако освојиле, после резултатске разлике коју су повећавале током читавог периода. Ипак, Срем је у трећем делу игре успео да се врати у меч после још једног преокрета на овом сусрету. Радост домаће екипа брзо је угашена, јер је Партизан у четвртом, а испоставиће се касније и последњем периоду, заиграо много ангажованије. Како што је био случај у другом сету, Партизан је стигао до резултатског суфицита који је повећавао и на крају је забележио прву победу у сезони. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Најефикаснија играчица у овом колу била је Ивана Радоњић (Спартак Суботица) са феноменалних 37 поена, а пратила ју је Јована Миросављевић (Железничар Лајковац) са 20 поена. Учинка од 18 поена имале су Дуња Грбић (Срем), Нина Јакић (Партизан Сокербет) и Бранка Тица (Јединство Стара Пазова).

Утакмице 7. кола БПШ Суперлиге

Црвена Звезда - Спартак Суботица

ЖОК Клек МД Зрењанин - Јединство Стара Пазова

Партизан Сокербет - ЖОК Уб

Железничар Лајковац - ЖОК Срем Сремска Митровица

ТЕНТ - Инђија

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак 5.11.2021.

Црвена звезда – Спартак Суботица  3:1 (22:25, 26:24, 25:20, 25:18)

У првом мечу и уједно дербију кола, Игор Жакић, тренер Црвене звезде дочекао је своју бившу екипу.

Спартак је меч отворио серијом од 5:0, после чега је током читавог првог сета одржавао стечену предност. Црвена звезда је у неколико наврата била близу изједначења, али је на крају тим из Суботице стигао до вођства. У другом периоду су се обе екипе смењивале у вођству, да би Суботичани у једном тренутку повели са 15:11. Ипак, црвено-бели се нису предавали до самог краја и у неизвесној завршници су стигли до изједначења. На крилима боље игре из претходног сета, Звезда је сада била та која је диктирала темпо. Предност до које је стигла на почетку другог сета стрпљиво је чувала и на крају је дошла до потпуног преокрета. У четвртом, а испоставиће се касније и последњем сету, домаћа екипа само је потврдила своје квалитет и наставила је поход на прво место. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Субота 6.11.2021.

Ниш – Партизан Сокербет 1:3 (19:25, 20:25, 25:21, 20:25)

Партизан је после пораза у прошлом колу тражио победу у Нишу против екипе која тренуто заузима последње место на табели

После изједначеног почетка првог дела игре, Партизан је средином сета дошао до предности, која му је касније омогућила да поведе са 1:0. Освајање првог периода позитивно је утицало на црно-беле, који су од старта другог сета имали иницијативу. Већ на почетку су стекли предности, коју су одржавали до краја и дуплирали су своје вођство. Ниш је у трећем периоду успео да се резултатску врати у меч, али је већ у следећем сету гостујућа екипа отклонила све сумње о питању победника.

Раднички доо – Рибница 3:2 (22:25, 22:25, 25:22, 25:23, 15:10)

Најинтересантнији меч одигран је у Крагујевцу, а снаге су одмерили Раднички и Рибница.

Из прва два сета Рибница је изашла као победник. У оба случаја вођена је велика борба, а Краљевчани су тек у завршницама долазили до позитивног резултата. Међутим, предаја није била опција за Раднички. Најпре су Крагујевчани успели да смање резултат на 2:1, а већ у следећем сету да одведу мечу у тај-брејк. Очекивало се да ће пети сет бити подједнако узбудљив као и сама утакмица, али Рибница није имала снаге за ново надигравање. Раднички је, чини се, лако освојио одлучујући период и остварио је веома важну победу. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Млади радник - Војводина НС семе 0:3 (21:25, 24:26, 21:25)

Новосађани су на веома тешком гостовању у Пожаревцу дошли до максималне победе.

Војводина је већ на старту преузела иницијативу и направила је резултатску разлику. Покушала је домаћа екипа да се у неколико наврата врати, али су наилазили на чврст отпор гостију. Веома слично било је и на почетку другог дела игре, али је овог пута Млади радник средином сета направио преокрет. У наставку се играло поен за поен, да би екипа из Новог Сада стигла до велике предности од 2:0, после узбудљиве завршнице. Трећи сет био је готово исти као и први, Војводина је сачувала стечену предност и стигла је до нова три бода у овосезонском првенству.

Спартак Љиг - Таково 3:2 (21:25, 19:25, 25:21, 25:19, 15:10)

У дербију зачеља табеле, одбојкаши Спартака из Љига забележили су други тријумф у сезони, док је екипа из Горњег Милановца и даље на једној победи.

После уједначене игре на почетку уводног сета, екипа Такова је направила серију од три поена, која је била пресудна за освајање овог периода. Наставили су гости са бољом игром и у другом делу игре и на семафору је убрзо писало 2:0. Ипак, и Спартак је дочекао својих пет минута у овом мечу. Најпре су средином трећег сета начинили преокрет и смањили су резултат на 2:1, а онда су у четвртом периоду дошли до великог изједначења, којим су осигурали барем бод. Међутим, ни тај бод није био довољан екипи из Љига, која је у одлучујућем сету била агресивнија и концентрисанија, што јој је омогућило да забележи другу победу у сезони.

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Никола Мељанац (Црвена звезда) са 27 поена, а пратили су га Милош Надаждин (Спартак Љиг) и Радослав Парапунов (Војводина НС семе) са по 25 поена.

Утакмице 7. кола БПШ Суперлиге

Таково - Раднички доо

Војводина НС семе – Спартак Љиг

Партизан Сокербет - Млади радник 

Спартак Суботица – Ниш

Рибница - Црвена звезда

(фотографија: Instagram @ok_crvena_zvezda, @okvojvodina)