Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина прекинула црну серију

Одбојкаши Војводине НС семе забележили су победу на премијери 10. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосадска екипа је вечерас, као домаћин, поразила Таково са 3:1, по сетовима 25:19, 23:25, 25:21 и 25:22.

После три узастопна пораза на сва три фронта (Суперлига, Куп и Лига шампиона), Новосађани су тријумфом на свом терену прекинули црну серију.

После изједначеног почетка меча, Војводина је преузела иницијативу и брзо је дошла да пет поена предности. Ово вођство било је актуелно све до завршнице сета, када је екипа Слободана Бошкана још више увећала разлику, и на тај начин стигла до вођства од 1:0.

Наставио је домаћин у истом ритму и у другом делу меча. Међутим, Таково се није тек тако предало и половином сета успело је прво да изједначи резултат (13:13), а нешто касније и да поведе са 20:17. Војводина је до краја овог периода дошла до изједначења, али је екипа из Горњег Милановца била упорнија и на крају је стигла до поравнања укупног резултата.

voj tak2

Нису Новосађани себи смели да дозволе ново изненађење у мечу и у трећи период су ушли са жељом да поново поведу. То се и догодило. Изједначена игра виђена је све до резултата 12:12, када је актуелни шампион Србије дошао до три поена предности, које није испуштао до краја и са 25:21, повео је по други пут на мечу.

Четврти сет био је готово исти као и претходни. Обе екипе пружиле су свој максимум у првом делу овог периода, што се одразило и на резултат. Ипак, Војводина је  у другом делу сета повела са 15:12, па са 18:15 и 22:19, да би са 25:22 стигла до веома важне победе за наставака сезоне.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, каже да није било лако одиграти ову утакмицу после путовања и меча у Берлину: „Задовољан сам победом. Можда смо и ми очекивали да ће бити мало боље. Полако се примећују и знакови умора, јер је ово већ 5, 6. утакмица коју играмо са размаком од по три дана, а тек смо на половини. Није било лако да после Берлина, где смо одиграли добар меч, играмо као фаворити против Металца. Момци који су добили прилику да играју, као што су Зечевић и Бошњак, одиграли су добар меч. На овом примеру видимо предност Војводине, а то је дугачка клупа“ – истакао је Бошкан.

Тренер Војводине, причао је и о опоравку Радослава Парапунова услед повреде: „Посебно ми је драго што се он опоравио. Имао је неугодну повреду и лично сам мислио да ће то дуже трајати, али је он после осам дана зацелио повреду и данас је одиграо своју прву утакмицу. Мислим да је сасвим довољно играо, с обзиром да нас у среду очекује реванш меч у Купу“ – рекао је Бошкан.

Тренер Такова, Петар Новковић, каже да је Војводина довољна јака и са другом поставом: „Не можемо да будемо незадовољни, јер смо у читавом мечу били равноправан противник. Нисмо дошли са идејом да победимо Војводину, али смо дошли са циљем да пружимо отпор, што смо и урадили. Ми смо пропустили неке шансе које су нам се указале и мислим да нам је фалио мало бољи сервис, да искористимо неиграње комплетне примачке дијагонале Војводине. Ипак, она је довољно јака да и са другом поставом победи Таково, што је већ једном и успела. Нама остаје да тражимо шансе у неким другим утакмицама. Наш главни циљ је да у овој дебитантској сезони опстанемо у лиги, јер је град стао из клуба и мислим да је овакав клуб потребан нашој одбојци“ – закључио је Новковић.

Најефикаснији играч у домаћем тиму био је Милан Зечевић са 17 поена, док се у екипи из Горњег Милановца истакао Милан Крстић са 19 поена. Војводина ће у наредном колу дочекати Црвену звезду, док ће Таково угостити Партизан Сокербет.