Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Закочев Партизан поново влада Београдом!

Одбојкашице Партизана Сокербет стигле су до злата вредне победе у вечитом дербију који је одигран у оквиру 10. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је вечерас, у дворани Мастер, тријумфовао над Црвеном звездом са 3:2 (17:25, 32:30, 31:29, 15.25, 16:14), и на тај начин нанео јој први пораз у сезони.

Све што смо могли да пожелимо у једном дербију, омогућиле су нам одбојкашице обе екипе у мечу који је трајао више од два сата.

Партизан је боље ушао у овај сусрет и повео са 4:0 и 7:3. Међутим, Звезда се брзо пробудила, направила је серију од четири поена, што јој је донело експресно изједначење. Наставили су гости у истом ритму и врло брзо је на семафору писало 16:11. Ипак, није се ни тада предавала домаћа екипа, везала је пет поена, највише захваљујући сјајној блок игри, и пришла је ривалу на само поен заостатка. Када су сви очекивали да ће се тек онда борба распламсати, одбојкашице у црвено-белим дресовима су направиле серију од 9:2 и на тај начин окончале први сет у своју корист.

Наставиле су обе екипе са сјајном одбојком и у другом делу меча. Изабранице Дарка Закоча повеле су на старту са 5:2 и у даљем току сета су константно биле у предности. Таква слика виђена је до пред сам крај овог периода, када је Црвена звезда смогла снаге, преокренула резултат и стигла до прве сет лопте, али није успела да је искористи. У наставку се играло поен за поен, Партизан је константно био на корак од изједначења, до којег је стигао тек након седме шансе која му се указала.

У трећем сету је виђен потпуно иста сликао као и из претходног. Црно-беле одбојкашице су на почетку стигле до резултатске залихе, коју су одржавале све до краја и обезбедиле себи три сет лопте (24:21). Ипак, није се Звезда ни тада предавала, направила је серију од три поена и стигла је до поравнања. Овај период је окончан после још једне драме, у којој је Партизан по други пут на мечу био успешнији, и из осмог покушаја је дошао до потпуног резултатског преoкрета.

Велики напори из претходна два сета оставили су трага на одбојкашице Партизана, што су црвено-беле знале да искористе. Одмах су преузеле иницијативу и до краја четвртог сета су на више него убедљив начин, са десет поена разлике, меч одвеле у тај-брејк.

Чинило се да је Партизан намерно спустио град у претходном сету, са циљем да у одлучујућем зада последњи ударац ривалу. Иако су изабранице Александра Владисављева имале предност од 9:3, домаћин је полако подизао ниво игре, и одговорио је истом мером за изједначење (12:12). Размениле су обе екипи по неколико поена, након чега је Партизан дошао до прве шансе за победу. За разлику од другог и трећег сета, екипа Дарка Закоча је овог пута искористила прву прилику и стигла је до велике победе у веома исцрпљујућем мечу.

Драку Закочу, тренеру Партизана, је драго што је његова екипа победом улепшала овај дерби: „Очекивано, ми смо пре ове утакмице имали улогу аутсајдера. Звезда је важила за великог фаворита, јер је до вечерас била екипа без иједног пораза. Честитам мојим девојкама на срчаности и карактеру који су показале у свим завршницама сетова које смо добили. Једна, чини ми се, лепа одбојкашка представа, прави дерби. Драго ми је да смо је ми улепшали и успели да решимо у своју корист. Сигурно ће ова победа значити мојој екипи, као потврда свега што радимо свакодневно, и сигуран сам да ће се преточити у још веће самопоуздање“ – рекао је Закоч.

Јелена Лазић, одбојкашица Црвене звезде, дала је свој коментар на вечерашњу утакмицу: „Честитам екипи Партизана на победи. Мислим да су они одиграли један добар меч и пре свега храбро. Нама је измакла победа за мало. Можда нас је мало и сустигао умор и неки тежак распоред. Наравно, не тражимо оправдање у томе и надам се да ћемо успети да се одморимо и да наставимо у што бољем ритму“ – закључила је Јелена.

Најефикасније играчице у победничкој екипи билe су Наташа Шеварика и Нада Митровић са 21 поеном, док је у гостујућој екипи Јелена Лазић додала 26. Партизан ће у наредном колу играти нови дерби са Јединством, док ће Звезда дочекати Железничар из Лајковца у још једном веома занимљивом мечу.