Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 11. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Ново, 11. коло, донело нам је нова узбуђења и велики број занимљивих мечева у мушкој и женској конкуренцији. Као и увек било је веома интересантно, а у наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Петак, 10.12.2021.

Црвена звезда – Железничар Лајковац 1:3 (25:21, 25:27, 16:25, 18:25)

Железничар из Лајковца славио је на гостујућем терену и дошао до другог места на табели.

Отвориле су црвено-беле добро ову утакмицу и повеле на самом старту са 8:3. Одржавале су ту предност до саме завршнице и лако дошле до вођства од 1:0. Серијом поена започеле су и други период, али гостујућа екипа је брзо преокренула резултат у своју корист. Успела је Црвене звезда да поравна резултат две пута до краја сета, али сјајним нападима екипа Железничара је реализовала сет у своју корист. Наставиле су изабранице Бранка Ковачевића са добром игром и брзо стекле предност у трећем сету (11:6). Ређале су поене, а резултатска разлика у једном тренутку била је чак осам поена предности, што им је било довољно да освоје и овај сет. Преузеле су тоталну иницијативу Лајковчанке и у четвртом периоду, имале су вођство од 9:2, па 13:6. Био је то недостижан резултат за Црвену звезду, а Александра Узелац је нападом ставила тачку на ову утакмицу и са 25:18, Железничар је однео три бода кући. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

ЖОК Клек МД Зрењанин – ТЕНТ 0:3 (22:25, 18:25, 18:25)

Одбојкашице ТЕНТ-а забележиле су максималну победу у Зрењанину.

Рано је екипа ТЕНТ-а дошла до предности у првом периоду игре. Повеле су са 8:3, па 10:5.  Нису дале ниједног тренутка да им се екипа из Зрењанина приближи и дошле су до вођства од 1:0. У другом сету направиле су на почетку серију од пет поена и повеле са 6:1. Расположене Обреновчанке су наставиле да нижу поене, а резултат се само повећавао у њихову корист и лако су дуплирале предност. Ништа другачије нисмо видели у трећем периоду у односу на претходни сет. Одлучан је био ТЕНТ да реализује максималну победу и са 25:18 је успео у томе.

klek tent

Спартак Суботица – Инђија 3:1 (23:25, 25:23, 25:18, 25:17)

Екипа Спартака из Суботице победила је Инђију на домаћем терену.

У првом сету екипа Инђије је серијом поена направила предност на самом почетку. У једном тренутку водиле су чак девет поена разлике (15:6), али је домаћа екипа успела да поравна резултат у завршници сета. Ипак, успеле су изабранице Николе Јерковића да реализују другу сет лопту и поведу са 1:0. У другом периоду смењивала се предност, а онда је уследила серија поена екипе из Суботице што им је било довољно да изједначе резултат на 1:1. На старту трећег периода Спартак је повео са 9:5, па 14:7 и одржавао вођство до самог краја, па тако и стигао до корак ближе победи. Наставио је тим Предрага Зуцовића са сјајном игром и повео са 10:6, али није се предавала гостујућа екипа и успела је да стигне до изједначења. При резултату 16:16, Спартак је направио пет поена заредом, а тако и са осам поена разлике завршио утакмицу у своју корист. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Субота, 11.12.2021.

Партизан Сокербет – Јединство Стара Пазова 1:3 (19:25, 25:21, 17:25, 13:25)

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су тријумф над Партизаном и тако заузео водеће место на табели.

На почетку првог периода екипа из Старе Пазове направила је предност од девет поена. Била је то недостижна предност за домаћу екипу и први сет је припао Јединству. Кренуле су оштро црно-беле у другом периоду и повеле са 8:2, па 15:4. Успела је гостујућа екипа да смањи резултатску разлику на три поена, али је Партизан ипак стигао до изједначења. У првом делу трећег сета, изабранице Дарка Закоча имале су резултат на својој страни, међутим противничка екипа је стигла до изједначења, а потом и преокрета резултата у своју корист. Повеле су са 17:12, па 20:15 и успеле да поведу са 2:1. Брзо су стигле одбојкашице Јединства до велике предности од 10 поена у последњем сету, како би са 25:13 оствариле своју десету победу у сезони. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

par jed

ЖОК Уб – ЖОК Срем Сремска Митровица 3:0 (25:12, 25:18, 25:20)

Екипа Уба забележила је своју трећу победу заредом.

У првом сету доминирала је екипа Уба и направила велику предност. Допустиле су противничком тиму да освоји свега 12 поена, а са успешним блоком Ане Јакшић ставиле су тачку на први сет. Наставиле су са сјајном игром и у другом периоду, направиле су вођство од 11:4, па 13:5. Одржавале су предност до саме завршнице и дошле до 12 сет лопти, а потом успешно дуплирале предност. Повео је Срем у трећем сету, али брзо су Убљанке стигле до преокрета резултата у своју корист. Одличним нападима и блок игром ређале су поене, а за сам крај Софија Медић је донела поен и победу својој екипи код куће.

Најефикасније играчице у овом колу биле су Ивана Радоњић, Марија Шкорић (Спартак Суботица) и Бранка Тица (Јединство Стара Пазова) са по 21 поеном.

tab11kolo z

Утакмице 12. кола БПШ Суперлиге

Инђија - ЖОК Клек МД Зрењанин

ТЕНТ – Црвена звезда

Железничар Лајковац – Партизан Сокербет

Јединство Стара Пазова – ЖОК Уб

ЖОК Срем Сремска Митровица – Спартак Суботица

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак, 10.12.2021.

Војводина НС семе – Црвена звезда 1:3 (27:25, 20:25, 22:25, 23:25)

Дерби кола одигран је у Новом Саду, а црвено-бели су још једном били успешни.

Обе екипе пружиле су свој максимум у уводном сету, вођство се стално смењивало, а Војводина је на крају имала више концентрације и повела је са 1:0. Заборавила је Звезда сва дешавања из претходног периода и у нови ушла потпуно растерећено. Убедљивом игром, тим Игора Жакић је најпре изједначио резултат, а потом и дошао до потпуног преокрета, иако су Новосађани пружили јак отпор. Били су црвено-бели бољи ривал и у четвртом сету и водили су током већег дела овог периода, али је домаћин у завршници успео да дође до у изједначења. Ипак, скупили су гости снаге и на крају су дошли до важне победе на веома тешком гостовању. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

voj czv4

Субота, 11.12.2021.

Спартак Љиг – Млади радник 3:1 (25:21, 25:23, 23:25, 25:21)

Спартак је на свом терену дошао до друге узастопне победе и то против финалисте овогодишњег Купа Србије.

Први део игре је од почетка па до самог краја био изједначен. У појединим моментима је Спартак долазио да неколико поена предности, али она није дуго трајла. Међутим у завршници је домаћин био конкретнији и повео је са 1:0. У другом сету је екипа из Љига била нешто конкретнија, имала је особну предност у већем делу сета, коју је касније искористила за велико вођство. Успео је Млади радник да смањи резултат у трећем периоду, али је екипа Ненада Ковачевића у четвртом искористила умор ривала и стигла је до велике победе. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Раднички доо – Ниш 3:0 (25:22, 25:16, 25:16)

Крагујевчани су оправдали улогу фаворита и максималном победом су заузели четврто место на табели.

Први сет био је најнеизвеснији у овом сусрету. Ниш је одржавао корак за ривалом све да средине сета, када су домаћи направили пет поена разлике, што су у наставку искористили и стигли до вођства. Потпуно другачија слика била је у наредна два сета, пошто је домаћин у потпуности преузео иницијативу и просто није дао противнику шансу да се докаже. Жељко Булатовић је овом победом већ показао да је изврстан стручњак и да ће Раднички бити озбиљан кандидат за титулу.

rad nis

Недеља, 12.12.2021.

Таково – Партизан Сокербет 2:3 (18:25, 26:24, 25:23, 18:25, 15:17)

Најзанимљивија утакмица одиграна је у недељу, а Партизан је дошао до минималне победе после велике борбе.

После убедљиве игре у првом сету, Партизан је без пуно муке дошао до предности. Ипак, тада је на сцену ступило Таково, које је у наредна два сета у потпуности парирало овогодишњем финалисти Купа Србије, што је резултирало потпуним преокретом. Успели су црно-бели да ухвате прикључак за ривалом у четвртом делу игре и победник је одлучен у тај-брејку. Изабраници Бојана Јанић боље су отворили пети сет и повели са 9:6, али је Таково у тим тренуцима подигло ниво своје игре и преокренуло је резултат. У наставку се играло поен за поен, после чега је Партизан скупио снаге, искористио је трећу меч лопту и однео је два бода кући.

Рибница – Спартак Суботица 3:0 (26:24, 25:18, 26:24)

Краљевчани су у још једном дербију овог викенда надиграли Спартак из Суботице.

Иако је тим Ивице Јевтића боље започео овај меч, Рибница се брзо повратила и преокренула је резултат у своју корист. Вођство домаћин трајало је све до пред сам крај сета, када су Суботичани поново појачали своје нападе и стигли су до две сет лопте. Ипак, није добар период ривала превише утицао на домаћин који је везао четири поена и повео је са 1:0. У другом периоду је екипа из Краљева потпуно преузела контролу и лако је дошла до великог вођства. Нова неизвесност виђена је у трећем делу игре, у којем су оба тима дала све од себе, али је Рибница још једном била конкретнија и остварила је максималну победу. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Никола Мељанац (Црвена звезда) са невероватних 34 поена, а пратио га је Нејтан Делгудајс (Партизан Сокербет) са 29. Димитрије Пантић (Таково), Михајло Пајић (Рибница) и Милош Надаждин (Спартак Љиг) додали су 23 поена.

tab11kolo m

Утакмице 12. кола БПШ Суперлиге

Црвена звезда – Спартак Љиг

Спартак Суботица – Таково

Ниш – Рибница

Партизан Сокербет – Војводина НС семе

Млади радник – Раднички доо

(фотографија: Instagram @zok_klek_zrenjanin, ok_jedinstvo)