Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Историјска победа Уба у Лиги шампиона

Одбојкашице Уба, вечерас код куће, победиле су мађарску Фатум Њиређхазу са 3:0, по сетовима 25:21, 25:20 и 25:23. Уб је остварио прву победу у утакмици 3. кола Е групе Лиге шампиона. 
 
У првом периоду игре предност се смењивала од самог почетка. Направиле се одбојкашице Уба серију од три поена и повеле са 15:12. Грешкама из напада, изабранице Маријане Боричић, допустиле су противничкој екипи да поравна резултат. Уследила је игра поен за поен, а кувањем Ане Јакшић и одличним нападом Александре Глигорић, Уб је направио вођство од 22:19. Тачку на овај сет ставила је Софија Медић сјајним блоком и донела свом тиму вођство од 1:0. 
 
Повела је Њиређхаза на почетку другог сета, али су Убљанке брзо дошле до изједначења, а потом и преокренуле резултат у своју корист. Није се предавала противничка екипа, већ је дошла до своје игре и повеле са 18:15. Међутим, екипа из Уба је имала одговор, сервисима Љубице Кецман и седам узастопних поена стигле су до шест сет лопти. Била је успешна у нападу Сара Павловић и Уб је дуплирао своју предност.
 
UB Fat2
 
У трећем периоду играло се поен за поен до саме завршнице. Виђена је велика борба и са једне и са друге стране. При резултату 21:21, још једном расположен техничар Уба, Ана Јакшић, осваја поен кувањем и уследила је неизвесна завршница. Ипак, одбојкашице Уба прве стижу до сет, а уједно и меч лопте. Тачку на ову утакмицу ставила је Софија Медић ас-сервисом и са 25:23 Уб је забележио своју прву победу у Лиги шампиона. 
 
За најкориснијег играча утакмице проглашена је Ана Јакшић, а рекла је да очекује још већи број победа.
 
"Мислим да нам је ова победа битна због наше лиге и да се вратимо у домаће првенство у што бољем ритму. Играле смо опуштено, Лига шампиона за нас нема неки велики значај, али идемо даље и надам се да ћемо остварити што већи број победа", рекла је Јакшић.
 
UB Fat1
 
Средњи блокер Уба, Александра Глигорић, изјавила је да је очекивала победу против Њиређхазе. 
 
"Ово није била екипа за потценити, али је свакако била слабија екипа од других из групе. Дале смо свој максимум овај пут и мислим да је то та енергија која треба да остане и да нам ово буде ветар у леђа за наредне утакмице које нас очекују", закључила је Глигорић.
 
Најефикаснија у екипи Уба била је Љиљана Ранковић са 11 поена, док се у противничком тиму највише истакла Никола Радосова са 13. 

Уб ће у 4. колу Е групе гостовати у Пољској. Утакмица Хемик  Полице -Уб одиграће се у Нето арени у Шћећину, у четвртак, 20. јануара од 18.00 часова, уз директан пренос на ТВ Арена Спорт.