Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велика победа Срема над Убом за фантастичан крај првог дела сезоне тима којим диригује Мила Ђорђевић

У одложеном и уједно последњем мечу 11. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице, спектакуларно је обележен крај првог дела шампионата. Срем је после велике борбе и преокрета, на домаћем терену Митровачке гимназије, савладао Уб резултатом 3:2 (23:25, 23:25, 25:23, 25:19, 15:9), након пуна два часа игре.

Још једном су Сремице показале да су тим који се не шали. Екипа из Сремске Митровице која је, показало се, пронашла идеалан спој младости и искуства у својим редовима, засигурно може понети епитет најпријатнијег изненађења првог дела суперлигашке сезоне. На пола пређеног пута до плеј-офа, Срем се налази на деоби 5. места са екипом Уба, коју је управо поразио у мечу који ће се памтити.

У прва два сета, која су завршена идентичним резултатом, 25:23 за Убљанке, гошће су диктирале темпо, али су домаће одбојкашице проналазиле начина да дођу до неизвесне завршнице. Аница Кутлешић и Александра Цветићанин су предводиле гостујући тим у овом периоду игре, уз немалу помоћ Анђелке Новосел и Матее Петровић. У другом сету, домаћа екипа је заостајала чак осам поена на семафору (12:20), али је сјајни дизач Сремица, Мила Ђорђевић, поенима из “друге лопте”, који су већ њена специјалност, али и уз један успешан блок, довела свој тим до изједначења на 21:21. Ипак, Аница Кутлешић је у том тренутку, успешним блоком и ас-сервисом, поново “одлепила” Убљанке на два поена разлике, што је било довољно да се сет приведе крају и дуплира вођство.

У трећем сету екипе су се смењивале у вођству до половине овог дела игре, када су Сремице успеле да остваре предност од три поена (16:13), коју су успешно одржавале до завршнице. Дуња Грабић је поентерски предводила домаће са 7 поена, Мила Ђорђевић је уз организацију игре придодала два блока и поен из напада, а Милица Живановић је одсервирала два аса у сету који је минималном разликом (25:23) сада отишао на страну Срема, за смањење резултата на 2:1

Четврти сет је доста личио на претходни, а овог пута су Анастасија Ивковић и Милица Милуновић биле те које су предводиле домаћу екипу од егала на 13:13 до чак 6 поена предности (21:15). И тада је било јасно да ће публика у Митровачкој гимназији имати потпун угођај да гледа сјајну одбојку у пет сетова. На крају, резултат 25:19 за изједначење на 2:2 на прави начин одсликао је однос снага на терену.

Првих шест поена у тај-бреку освојиле су Сремице, четири за себе и два за Убљанке, сервис-грешкама. Поенима Анице Кутлешић Уб стиже до поравнања на 5:5, а затим Дуња Грабић са три поена из напада и Милица Милуновић са једним воде домаћи тим на 9:5. Расположена Аница Кутлешић покушала је још једном да врати своју екипу на колосек, али Милица Живановић и Дуња Грабић са по два успешна поена из напада то нису дозволиле. На крају, 15:9 у петом сету за велико и заслужено славље тима из Сремске Митровице.

Mila Srem1

“Ово је иначе прва утакмица коју смо добиле у пет сетова и драго ми је што је екипа показала истрајност и карактер у једном јако битном и тешком мечу за нас. Резултатски, овај дуел је био битан и за екипу Уба и за нас и посебно ми је драго што смо успеле да остваримо победу после заостатка у прва два сета, када нисмо могле до дођемо до наше препознатљиве игре на терену. Мислим да је највише фалило добрих сервиса. Девојке са клупе су ушле и одрадиле добар посао, поготово Дуња Грабић, која је стварно у завршницама била неко на кога сам ја лично могла да се ослоним што се тиче поентерског учинка. Одиграле смо утакмицу на једном коректном нивоу, можда ово и није било наше најбоље издање, али ме радује победа и што је екипа заиста показала карактер”, изјавила је Мила Ђорђевић, дизач Срема.

Најефикаснија на мечу била је Дуња Грабић са 19 постигнутих поена, а пратиле су је у екипи Срема Александра Ђорђевић са 16 (и чак 5 блокова), Анастасија Ивковић са 13, Милица Милуновић са 12 и Милица Живановић са 11. У гостујућем тиму, Анет Алфонсо постигла је 14, а Цветићанин и Кутлешић су додале по 11 поена.

Пре зимске паузе одиграће се још једно коло у Банка Поштанска штедионица Суперлиги, следећег викенда, када Срем дочекује Омладинац, а Уб путује у Клек.

Фотографије: Филип Савић (Instagram: @filip.fudbal_)

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!