Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Знало се и пре почетка сезоне да Јединство важи за главног фаворита за освајање трофеја намењеног прваку Србије, али је мало ко очекивао да ће то урадити на овако доминантан начин. Посебно је сумња постојала у финалу, јер се знало да ће се са друге стране мреже наћи екипа са којом је тим из Старе Пазове водио највеће борбе током ове сезоне. Ипак, на крају је Јединство демантовало све те сумње и на убедљив начин је сезону окончало са сва три трофеја у витринама.  

jed tnt3po4

Никако се не сме запоставити ни успех Обреновчанки. Иако су сезону окончале без трофеја, изабранице Игора Жакића су се током исте лавовски бориле за сваку победу и потврдиле добар рад у Обреновцу. У више наврата фалио је мали корак до висина и великих успеха, али треба рећи да екипа није личила на себе од пораза у финалу Купа. Ипак, препознатљиви победнички ген виђен је у овом тиму који с правом може да обећа да ће у наредним сезонама пригрлити неки трофеј.  

Иако је ТЕНТ на почетку утакмице наговестио да ће покушати да парира Пазовчанкама, које су након уводне две победе важиле за фаворита вечерас, већ након девет поена морао је Игор Жакић да позове тајм-аут. Повело је Јединство на почетку са 6:3, али је и након паузе наставило са сигурном игром, те је на семафору убрзо засијало 13:7. Покушао је стратег Обреновчанки изменама, али и новом паузом да размрда своје изабранице, али лека за игру актуелног шампиона Србије просто није било. Све је полазило за руком екипи Јова Цаковића, одличне су биле домаће одбојкашице на свим пољима и у завршницу сета су ушле са чак десет поена предности (21:11). Као што се и очекивало, изненађење је изостало на крају и Јединство је са 25:14 повело са 1:0.

jed tnt3po1

Далеко је ТЕНТ био присутнији на почетку другог периода и наговестио је од првог поена да ће дати свој максимум како би анулирао предност ривала (4:2). Ипак, брзо се активирало Јединство које је поенима Иване Недељковић најпре поравнало резултат, а потом и ас сервисима Миње Осмајић, уз блокове Драговић и Тице, стекло лепу резултатску залиху (11:6). Иако је већ тада био у дефициту, тим Игора Жакића се није предавао и заслугама читавог тима пришао је убрзо ривалу на поен заостатка (14:13). На срећу свих навијача у хали, није се Јединство превише деморалисало након налета гошћи, већ је вратило своју препознатљиву игру и у завршницу је ушло са четири поена разлике (22:18). Јединство је до краја лако материјализовало стечену залиху и са 25:21 пришло је на сет од одбране титуле.

Свака дилема, ако је уопште постојала, отклоњена је у трећем периоду ове утакмице. Све до резултата 7:7 вођена је истинска борба, али је тада Јединство упалило своје моторе и кренуло је у поход на трофеј. Ређали су се поени Осмајић, Тице и Недељковић, а ТЕНТ са друге стране, колико год се трудио, није имао снаге да се супротстави. Тако је тим Јова Цаковића у финиш ушао са шест поена предности (21:15), да би убрзо са 25:18, славље у Старој Пазови могло до почне.

 

Бранка Тица, примач Јединства, проглашена је за најкориснијег играча (МВП) финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

Највећи допринос освајању трофеја вечерас дала је управо Бранка Тица са 19 освојених поена, Миња Осмајић бројала је до 14, а Ивана Недељковић до 10. У екипи ТЕНТ-а, Мина Мијатовић утакмицу је окончала са 12 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!