Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда након преокрета срушила Железничар!

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су тријумф у једној од дерби утакмица 16. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, на свом терену, након преокрета надиграла лајковачки Железничар са 3:1, по сетовима 21:25, 25:18, 25:17 и 25:20.

Већ након првих неколико поена, било је јасно да ћемо пратити једну веома занимљиву утакмицу. Железничар је преко Јоване Зеленовић први припретио, али је одмах уследио одговор црвено-белих дама и у наставку смо гледали истинску борбу. Тако је било до резултата 11:10, у корист гошћи, када су Лајковчанке преко тандема Томић-Зеленовић везале пет поена и стекле лепу залиху. Испоставило се убрзо да је овај налет изабраница Бранка Ковачевића био пресудан, пошто су оне у даљем току сета успеле да сачувају предност и да поред свих покушаја Црвене звезде поведу са 1:0 – 25:21.

Већ у другом сету, улоге су се у потпуности замениле. Звезда је од старта зналачки користила грешке ривала, које су јој уз поене Николине Лукић донеле вођство од 7:1. Одмах је лош старт деморалисао Лајковчанке, које су у наставку све време гледале у леђа противнику. Ипак, не може се рећи да гошће нису имале своје шансе, али када год би биле близу изједначења, тим Милана Гршића би подизао ниво своје игре и враћао би веће вођство на своју страну. Тако је Звезда на крилима већ поменуте Лукић, али и Станковић и Стојић у завршници стигла до шест сет лопти, а убрзо и до заслуженог изједначења – 25:18.

Доминација домаћих одбојкашица настављена је и у трећој деоници. Након нешто бољег почетка Железничара, Звезда је успела да поврати игру из друге деонице и срединомг сета повела је са 12:9. Није ту стала екипа из Београда, пошто је наставила са бољом игром у односу на ривала, а предност се само повећавала. Све је функционисало у табору црвено-белих, а поготово су Београђанке биле опасне са сервис линије, што је скроз пореметило ривала. У самом финишу сета, Звезда је без већих проблема, што је било и очекивано, привела трећи период крају са 25:17.

Деловало је по свему виђеном у четвртом сету да ће Железничар доживети праву катаклизму, али су Лајковчанке на крају успеле да смање велику предност ривала и достојно окончају утакмицу. Водила је Звезда са 11:2, па са 14:6 и 17:9, да би у тим тренуцима Бранко Ковачевић направио неколико измена, које су до самог краја дале нову димензију тиму из Лајковца. Ипак, изненађење није било реално и изабранице Милана Гршића су на крају са 25:20, стигле до битне победе.

Милан Гршић, стратег Црвене звезде, истиче да је његова екипа након првог сета држала овај меч под контролом.


”И за једну и за другу екипу, ово је била важна утакмица, пошто се оба тима налазе на деоби треће и четврте позиције, приближног су квалитета и слично су показале досад у лиги. После мало слабије почетка меча, нашом борбеношћу смо успели да преокренемо точак на нашу страну и мислим да смо после мање-више под контролом држали овај меч. Вероватно је на овакав исход утицала и утакмица коју је Железничар пре неколико дана одиграо са Партизаном. Ипак, можемо да будемо задовољни, јер је ово за нас важна и битна победа”, закључио је Гршић.

 

Најрасположенија у победи Црвене звезде била је Јелена Стојић са 19 поена, док је са друге стране Јована Зеленовић бројала до 20.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Звезда ће у наредном колу гостовати Срему, а Железничар дочекује Раднички Бластерс.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!