Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички након драме наставио операцију „опстанак”!

by Душан Крстић

Одбојкашице Радничког Бластерс забележиле су други везани тријумф у одложеној утакмици 15. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, као гошће, надиграле Омладинац након велике борбе са 3:2, по сетовима 22:25, 25:19, 23:25, 32:30 и 15:5.

Све до недељног послеподнева, деловало је да је опстанак екипе са Црвеног крста миљама далеко, али је након друге узастопне победе и киксева директних ривала у борби за опстанак, он за нијансу реалнији.

Поенима Ање Зубић и Соње Даниловић, Омладинац је нешто боље отворио овај сусрет и све до средине сета одржавао је неколико поена предности. Међутим, при резултату 14:9, домаћа екипа је почела да греши, што је Раднички зналачки искористио и за тили час поравнао резултат (15:15). Није овај налет превише пореметио Омладинац, који је у наставку успео да поврати игру из већег дела уводног периода и у завршници је, и поред свих покушаја ривала, искористио другу сет лопту за вођство од 1:0 – 25:22.

Велика борба настављена је и у другој деоници. Обе екипе биле су жељне надметања, што је утицало на то да резултат током првог дела сета буде у егалу. Ипак, половином периода, изабранице Марка Николића прокоцкале су минималну предност, а на то је понајвише утицала боља игра Радничког у одбрани, као и прецизни сервиси. Тако је екипа са Црвеног крста, у завршници стигла до три поена предности (19:16), а у наставку је поенима Кимберли Древњок и Ање Радмиловић стигла и до изједначења – 25:19.

Током већег дела трећег сета, деловало је да је освајање претходног улило неопходну инјекцију самопоуздања Радничком. Све је тиму Николе Милосављевића полазило за руком, а читава екипа дала је свој допринос да резултат све време буде позитиван по београдски тим. И таман када се чинило да ће Раднички лако стићи до преокрета, уследио је незаустављив налет домаћих одбојкашица. На семафору је писало 21:15, у корист гошћи, када су Бановчанке, на крилима тандема Стјеповић-Стојановић направиле серију од 10:2, и на тај начин стигле до новог вођства на мечу.

Као што се и очекивало, четврти сет обиловао је преокретима и сјајним потезима, али пре свега истинском борбом. Након уводних 9:9, Раднички је поенима Симовски и Станојевић стигао до вођства од 18:14, али је у тим тренуцима Омладинац преко Даниловић и Клопић не само одговорио, већ и преузео вођство (21:18). Ни ту није био крај узбуђењима, с обзиром на то да су Београђанке још једном успеле да се врате из резултатског минуса, да би на крају, у дубокој резултатској разлици, Раднички са 32:30, изборио пети сет.

А онда је у тај-брејку, све кренуло на лоше по домаћи тим. Након уводног вођства ривала од 4:1, Ања Зубић је морала да напусти терен, јер јој је позлило и није била у стању да настави утакмицу. Свакако да је овај моменат на неки начин одредио даљи ток утакмице, пошто је Раднички искористио недостатак једног од најбољих поентера домаћег тима и на крају је заслугама читаве екипе привео утакмицу крају са 15:5.

Никола Милосављевић, стратег Радничког, истакао је да су он и његова екипа очекивали тешку утакмицу.

”Опстанак можда изгледа реалнији, али није још увек потврђен. Морамо да наставимо даље овако, с обзиром на то да нас до краја очекује још доста утакмица. Знали смо да ће бити веома тешко, поготово што смо били гости. Омладинац у Пазови стварно игра фантастично, од почетка до краја борбено, стрпљиво и квалитетно у одбрани. Успели смо да победимо, да нађемо решења за све то и приведемо утакмицу крају”, закључио је Милосављевић.

Најрасположенија у редовима гостујуће екипе била је Кимбери Друвњок са 31 поеном, док су са друге стране Соња Даниловић и Ања Зубић уписале по 16.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

У наредном колу Раднички гостује Железничару, док Омладинац дочекује ТЕНТ.

Фотографија: Subotica.Info

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!