Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

ТЕНТ посустао у Лајковцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца уписале су победу у 19. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су вечерас, на домаћем терену, савладале ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:13, 14:25, 25:14 и 25:19. 
 
Железничар је наставио континуитет добрих партија и са врло расположеном екипом вечерас дошао до нове победе, док се ТЕНТ очигледно још увек није опоравио од болног пораза у финалу Купа Србије. Предводиле су Ивановић и Велтман са по 15 поена Железничар до победе, поен мање имала је Томић. У противничкој екипи највише се истакла Мина Мијатовић са 12 поена, док је Јована Цветковић уписала 11. 
 
Водила се борба средњих блокера на старту овог дуела, а предност је превагнула на страну домаћег тима због сјајних сервиса. Убрзо су Лајковчанке направиле и серију поена, што им је донело још веће вођство 17:7. Покушавале су одбојкашице ТЕНТ-а да се врате у сет, али била је то недостижна резултатска разлика. Стигао је Железничар до великих 11 сет лопти и са 25:13 повео 1:0.
 
Други сет је текао истим темпом као претходни, али овог пута је резултат био на страни Обреновчанки. Тотално другачије је деловао гостујући тим у наставку меча, играо је са више концентрације и рано дошао до веће предности. Све до завршнице ТЕНТ је држао вођство у својим рукама и са 25:14 изједначио на 1:1.
 
Вратио је домаћин игру са почетка меча и повео са 8:3, где је опет доминирао са сервис линије. Покушавао је Жакић са изменама да поремети противнице, међутим одличан је био Железничар у свим елементима и само повећавао своју предност (19:8). Мирно су изабранице Бранка Ковачевића привеле крај сета и дошле на корак од тријумфа.
 
Наставио је тим из Лајковца са добром игром, а грешке гостију су им допринеле да стекну вођство на почетку - 7:3. Имале су Обреновчанке један налет, смањиле заостатак, али имале су спреман одговор одбојкашице Железничара. Вратиле су веће вођство које су одржавале све до самог краја и са 25:19 уписале нови тријумф. 
 
Стефана Пакић, либеро Железничара, истакла је да је вечерас кључан фактор била врхунска атмосфера у екипи. 
 
"Сада након утакмице могу одговорно да станем иза својих речи из претходне изјаве. Рекла сам да су нас сви отписали и потценили и да нико није веровао у нас, а ми смо и поред тога наставили да радимо пуном паром и да верујемо у тим. Морам да кажем да је била врхунска атмосфера вечерас у нашој екипи и то је био један од кључних разлога за ову победу. Било је доста добрих елемената, добра је одбојка била. Ову екипу још много тога чека, много трофеја и титула", закључила је Пакић. 
 
Статистику са утакмице можете да погледати овде. 

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!