Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Са доста самопоуздања кренуле се одбојкашице Јединства у овај дуел. Одмах на старту повеле су са 4:0, што је натерало Жакића за тајм-аут у раној фази сета. Није то утицало на игру гостујуће екипе која је сјајно одрађивала посао у блоку, одбрани, а Бранка Тица је била расположена у нападима. Контролисао је тим из Старе Пазове ситуацију на терену и повећавао своју предност (13:6). Једино су Малешевић и Мијатовић на моменте узвратиле противницама, али није имао ко да их испрати. Пробао је тренер ТЕНТ-а и са изменама, на терен је послао Мандовић-Поповић, али је резултат и даље био на страни Јединства. Све до завршнице гостујући тим није испуштао вођство и са 25:19 је повео са 1:0.
 
tentjed1plej
 
Жакићев џокер у другом сету дефинитивно је била Бојана Поповић која је уписала седам поена, а од тога четири ас-сервиса.Нешто бољи почетак имале су одбојкашице из Обреновца, са новом енергијом повеле су 8:4, па 11:7. Направио је тим Јова Цаковића серију и дошао на само поен заостатка, али нису дозволиле Обреновчанке и да изједначе. Поенима Поповић и Мијатовић, ТЕНТ се опет одвојио на четири поена разлике. Скроз се распала игра Јединства у наставку, док са друге стране ТЕНТ је дошао до великих десет сет лопти, а затим и до 1:1. -25:13
 
tentjed2plej
Доста изједначен био је старт трећег чина, играли су се дуги поени, а дешавале су се и грешке са обе стране. Права резултаска клацкалица трајала је дужи временски период, а средином сета Старопазовчанке су дошле до минималне предности од два поена. У наставку је битан поен освојила Недељковић, а Тамара Миљевић је забележила два узастопна ас-сервиса, па су актуелне шампионке стигле на корак од тријумфа. 
 

Повела је домаћа екипа 8:5, али имало је Јединство спреман одговор, па је одмах и изједначило, а затим и преокренуло резултат у своју корист. Грабиле су одбојкашице из Старе Пазове врло одлучно ка победи, стекле су велику предност коју су одржавале све до завршнице и са 25:12 тријумфовале.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!