Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Победа Црвене звезде после великог преокрета

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су другу победу у овогодишњем издању Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црвено-беле су вечерас у 2. колу савладале Железничар из Лајковца након великог преокрета са 3:2, по сетовима 22:25, 21:25, 25:14, 25:17 и 16:14, после 110 минута игре.

Сјајну одбојку приредиле су нам обе екипе у Спортској хали Лајковац. У свих пет сетова водила се велика борба за сваки поен. 

Црвена звезда је боље отворила меч. Повеле су гошће одмах на почетку са 5:0 и одржавале су ту предност у већини уводног сета. Ипак, у неизвесној завршници Лајковчанке су успеле најпре да изједначе резултат (18:18), а потом и да поведу са 20:18. Ова предност омогућила им је да први период реше у своју корист са 25:22.

На сличан начин отпочео је и други сет, али је овог пута домаћин од почетка био у резултатском суфициту. Екипа из Београда се није предавала и брзо је успела да анулира предност и окрене је у своју корист. Баш као и први, и овај сет је отишао у узбудљиву завршницу, у којој је поново био бољи актуелни шампион Купа и Суперкупа (25:21).

Иако им резултат није ишао на руку, одбојкашице Црвене звезде се нису предавале. У трећем сету је виђена велика жеља изабраница Александра Владисављева да се резултатски врате у меч, што им се и исплатило. После изједначеног резултата на почетку, одбојкашице у црвено-белим дресовима повеле су са 12:9, па са 17:11 и 21:13, да би сет освојиле са убедљивих 25:14.

 

 (фото: ОК Црвена звезда, Инстаграм @ok_crvena_zvezda)

Наставиле су гошће са бољом игром и у четвртом делу. Предвођене сјајном Јеленом Лазић, у потпуности су надиграле ривала. Сигурним пријемом и добрим нападима лако су дошле до предности, коју екипа из Лајковца није могла да стигне. Са 25:17 у четвртом, одвеле су меч у одлучујући, пети сет.

Као и сваки тај-брејк и овај је донео истинску драму. Повела је Црвена звезда са 4:1 и са 8:4, после чега се претежно играло поен за поен. Успео је Железничар у завршници да изједначи на 13:13 и у тим тренуцима је неизвесност била на највишем нивоу. Ипак, Црвена звезда је на крају искористила другу меч лопту, дошла је до потпуног резултатског преокрета и забележила је другу победу у сезони.  

Најефикаснија у победничком тиму била је Тара Таубнер са 21 поеном, док се са друге стране мреже највише истакла Јована Миросављевић са 18. Црвена звезда се у наредном колу састаје са ТЕНТ-ом из Обреновца, док ће Железничар одмерити снаге са Партизаном.

„Знали смо да нас чека неизвестан меч, јер су екипе поприлично изједначене. Железничар је био нешто бољи у прва два сета. Увек је у завршници био у предности поен или два и заслужено је повео са 2:0. После тога је уследило наше уздигнуће у игри и можда неки пад Лајковчанки. Тај-брек као и сваки, био је права лутрија. Водили смо у читавом петом сету, после су нас сустигли, али смо ми имали среће на крају, јер срећа прати храбре“, рекао је Александар Владисављев, тренер Црвене звезде.

„Мислим да смо мало слабије ушли у овај меч и да смо у прва два сета лошије сервирали. Са друге стране Лајковац је сервирао јако добро и исто тако им је функционисао и пријем. Пресудило је то што је њима попустила концентрација после вођства од 2:0. Честитам мојим саиграчицама на победи. Савладали смо једног од фаворита за освајање титуле. Ми идемо утакмицу по утакмицу и надамо се најбољем“, рекла је Јелена Лазић, примач у екипи Црвене звезде.

Цео меч можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!