Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизану друго полувреме и шесто место

У директној броби за шесто место на табели виђена је велика, али изједначена борба два подједнака ривала. Фудбалским жаргоном речено, прво полувреме припало је Инђији, а друго Партизану, али је женска одбојка још једном показала све своје чари и доказала да предност од 2:1 и 16:12 у четвртом сету не значе и победу.

Пала је прва лопта и затим је одржан минут ћутања у част прерано преминуле одбојкаше легенде др Миодрага Митића.

Инђија – Партизан 2:3 (25:13, 25:21, 17:25, 18:25, 9:15)

ИНЂИЈА: Спортски центар Инђија, гледалаца: 150, судије: Цветковић и Зотовић.
ИНЂИЈА: Зубац (л), Барнак 8, Исаиловић 17, Калинић, Луковић 8, Љубичић, Андрић 5, Катић (л), Компировић 12, Ваљаревић, Обреновић 10, Радмиловић 7, Пустахија.
ПАРТИЗАН: Божовић, Дробњак, Јакић 10, Дедијер 3, Зубић, Круљ 25, Митровић 19, Вукчевић, Гајић 10, Вукомановић (л), Ђукановић, Томић 10.

Утакмица је почела очекивано, сјајном игром у пољу са обе стране па је виђен и понеки брејк у првих 20 поена, али пре свега због грешака у нападу. Инђија је напала сервисом, а после аса Обреновићеве и блока Барнакове прва отишла на три поена вишка (14:11) када је Закоч морао да затражи тајм-аут. Сервиси Луковићеве иницирали су нову серију Инђијки и бег на великих 18:13. Блок и одбрана домаћих функционисали су одлично, а Партизан је помагао неретким грешкама, играјући потпуно ван ритма. Покушавао је Закоч нешто да промени новим тајм-аутом, па и са променама примача и средњег блокера, али ништа није могло да извуче његов тим из сивила уводног сета. Решила је ипак Јелена Луковић да у великом стилу заврши уводни период игре и серију сјајних сервиса завршила је асом за екстремно убедљивих и помало неочекиваних 25:13.

Други сет је почео добрим сервисима и нападима Митровићеве за уводно вођство гошћи од 5:2, али је одмах уследила серија домаћих од 6:0 и ново преузимање контроле Сремица, а Луковићева је капитенски повела свој тим. Морао је Закоч да реагује и да мења корекора, Круљову је заменила Невена Вукчевић, али се и даље све одигравало по нотама домаћих играчица. На 9:8 севнула је нова серија од 5:0 Инђијки и бег на осетну предност. Ништа није функционисало у табору Београђанки, наставиле су се муке црно-белих и измене које нису донеле жељени ефекат. Домаће су “цртале” пријем, па је све било лакше, а коначно је узвратио Партизан сервисима Тамаре Дедијер и за трен ока се примакао на само поен заостатка (17:16). Могло је да дође и до изједначења у неколико наврата, али поени из блока Барнакове и Луковићеве, те ас Обреновићеве донеле су недостижних 23:19 Сремицама. На крају, домаће су имале три блока више, као и мање грешака у овом сету, па су Инђијке удвостручиле вођство.

Indj Par1

Почетак трећег периода игре обележиле су серије поена са обе стране, а оба тренера потрошила су по тајм-аут у раној фази. Увео је Јерковић искусну Данијелу Андрић јер је недостајало бољих “кореја” и добио на чврстини, али су терет игре у нападу преузео на себе тандем инђијских Теодора, Исаиловић и Обреновић. Играло се дуго поен за поен, пре свега јер је Партизан смирио пријем сервиса и заиграо много брже. Надовезао се и добар сервис гошћи па је Јерковић потрошио други тајм-аут код резултата 16:19, али није помогло јер су уследила два везана блока и добар напад Ане Круљ за недостижних 22:16 и Партизан је веома брзо смањио сетовни заостатак. На крају, од 16:16 одлучила је серија црно-белих од 9:1, а Ана Круљ је у овом сету уписала чак девет поена.

Дуго се водила изједначена борба у четвртом сету, све до 11:11, када је Инђија са неколико добрих пасивних блокова и контри преко Андрићеве и Обреновићеве дошла до предности од 14:11. Ипак, увукла се нервоза и у домаће редове због периода нешто слабијих напада па се Партизан експресно вратио и повео 22:16 серијом 10:0. Затвориле су гошће све пролазе, а распуцала се Нада Митровић. Нису помогле ни измене ни познати Јерковићеви трикови па је све морао да одлучи тај-брејк.

Први је ударац задао Партизан и асом Јакићеве повео 3:0, али је повратник у терен Лара Барнак донела вођство домаћима (7:6) после блока и аса. Драма се наставила, али и поново бољи Партизан па је севнула серија 6:0, коју ни Јерковић није прекинуо другим тајм-аутом. Било је то довољно за потпуни преокрет и победу Партизана.
Можда мало неуобичајено, али звање МВП овог меча даћемо либеру Партизана Катарини Вукомановић која је примила чак 52 пријема Сремица, уз одличне проценте и свега три грешке.

”Стегнуто смо ушли у утакмицу, а екипа Инђије је играла сјајно у одбрани у прва два сета. Ухватили смо прикључак у игри и пробудили се у завршници другог сета и то нам је дало снагу да не одустанемо. Драго ми је због девојака што су показале карактер, да се не предају, и што су после једне заиста исцрпљујуће борбе успеле да преокрену меч”, рекао је Дарко Закоч, стратег екипе Партизана Сокербет. 

”Гледали смо једну лепу одбојку у којој је на крају победио Партизан, заслужено. Заиста, у тренуцима када је требало ми да завршимо, оне су одиграле сјајно у одбрани. И ми смо играли добру одбрану и виђен је велики број дугачких поена. Када смо веровали да у четвртом сету имамо све у својим рукама, при резултату 16:12, попустили смо брутално и дошли смо у ситуацију да убедљиво изгубимо тај сет. То је све одбојка, добија се и губи се. И ми смо добијали и губили неке утакмице ове сезоне после 2:0, тако да немамо за чим да жалимо. Већ у суботу је нова утакмица”, објаснио је Никола Јерковић, први тренер Инђијки.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!