Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Лајковчанке бациле шампиона на колена

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су велику победу у дербију 17. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су вечерас, на свом терену, надиграле Уб са убедљивих 3:0, по сетовима 26:24, 25:19 и 25:16.

У дуелу актуелног шампиона Суперлиге и победника Купа Србије, Железничар је био успешнији и на тај начин задржао је корак за лидером.

Сам старт утакмице био је по мери домаће екипе. Лајковчанке су на крилима Барбаре Батинић и Јоване Миросављевић биле немилосрдне према противнику. Није Уб био толико лош, колико је овогодишњи домаћин Купа Србије био сјајан. Иако је у једном тренутку Железничар имао резултатску залиху од 9 поена (18:9), Убљанке се нису предавале. У тим тренуцима је гостујућа екипа додала гас и серијом 14:4, у потпуности преокренула резултат, највише захваљујући феноменалној одбрани. Очекивано је и завршница уводног сета била веома неизвесна, али је на крају домаћин из другог покушаја успео да стигне до предности.   

zel ub1

Освајање уводног сета дало је додатан мотив екипи коју са клупе предводи Бранко Ковачевић. Већ на почетку другог дела игре Железничар је повео са _8:2_ и Маријана Боричић је морала да затражи тајм-аут. На несрећу одбојкашица Уба, он није уродио плодом, пошто је актуелни победник Купа Србије наставио са феноменалном игром. Ни у једном сегменту Убљанке нису могле да парирају расположеном домаћину. Успеле су до краја сета доскорашње чланице групне фазе Лиге шампиона да смање заостатак за великим ривалом, али ни то није било довољно и екипа из Лајковца је са 25:19 повела са 2:0.

Баш као што је то био случају у претходна два, уводни део трећег периода био је у знаку Железничара. Резултат из претходна два сета у великој мери утицао је на одбојкашице Уба, које нису могле да се изборе са великим притиском и агресивном игром противника. Сви покушаји Маријане Боричић да жаргонски речено „тргне“ своју екипу нису уродили плодом и Лајковчанке су још једном биле неумољиве. На крају су Убљанке остале на 16 освојених поена, а тачку на меч ставила је Аница Кутлешић снажним поеном из напада.

Бранко Ковачевић, стратег Железничара, задовољан је игром своје екипе у вечерашњем дербију: „У појединим тренуцима смо играли баш добро и били смо сигурни у свим елементима игре. Ипак, нисмо успели да одржимо ту концентрацију, па нам је освајање првог сета дошло у питање. Такође, и у другом сету смо већу разлику почели да губимо. Све у свему, периоди у којима је моја екипа добро играла били су довољни за убедљиву победу“ – рекао је Ковачевић.

Маријана Боричић, тренер Уба, каже да је њена екипа имала лоше вече: „Екипа Железничара је показала да је прејака за нас ове сезоне. Ми смо заиста били километрима далеко од неке озбиљније игре. Мислим да је на исход у великој мери утицао први сет у којем се нисмо добро прилагодили. Железничар је играо доста брже него у претходним утакмицама и направио је велику разлику, али смо успели да се вратимо и у једном тренутку поведемо. Међутим, након преокрета смо ривалу поклонили три напада и нисмо показали храброст. Мислим да је то даље утицало на читав ток меча. У другом и трећем сету уследела је потпуна деконцентрација у свим елементима. Играли смо без идеје и противник нас је лако читао. Ниједан играч није био расположен вечерас и дефинитивно је ово било једно лоше вече за читав тим. Не умањујући победу Железничара, мислим да није реално да изгубимо на овакав начин. Сматрам да овај тим вреди више од тога, без обзира на све проблеме. Морамо да се пресаберемо и увидимо где грешимо“ – закључила је Маријана.

Најрасположенија у победничкој екипи била је Барбара Батинић са 18 поена, док је код гостију Сара Вучићевић освојила 9. Железничар ће у последњем колу регуларног дела првенства гостовати Спартаку у Суботици, а Уб ће на свом терену дочекати ТЕНТ.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!