Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Митровчанке успешније у дербију Срема

Одбојкашице Срема из Сремске Митровице оствариле су победу у последњем, 18. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Митровчанке су вечерас, на свом терену, поразиле Инђију са 3:1, по сетовима 25:16, 25:17, 22:25 и 25:20.

Срем је овом победом преузео седму позицију на табели од вечерашњег ривала и поправио пласман пред почетак плеј-офа.

Ушле су изабранице Мирјане Мусулин агресивно у овај меч и са три везана блока, као и ас сервисом већ на почетку стигле су до лепе резултатске разлике. Како је уводни сет одмицао, домаће одбојкашице су само повећавале своју предност, која је у једном тренутку, захваљујући ас сервисима Дуње Грабић, износила чак 11 поена. Успеле су гошће до краја сета да ублаже предност ривала, али ништа више од тога и екипа из Сремске Митровице повела је са 1:0.

Почетак другог дела игре био је готово исти као и код претходног. Митровчанке су још једном сјајним сервисима и блок игром успеле да се одвоје од ривала, који није могао да им парира. Посебно се мора похвалити игра Ане Михајловић у овом сету, која је била главни протагониста сјајне игре своје екипе. На крају није било дилеме ко ће изаћи као победник из овог периоду и Срем се још више приближио тријумфу.

Више пута је тим Николе Јерковића ове сезоне доказао да се не предаје тако лако. Тако је и било у овом сету, пошто му је велика предност ривала представљала мотив да се резултатски врати у меч. За разлику од претходна два, у овом сету је гостујућа екипа била та која је од старта играла доминантније и ни у једном тренутку домаћа екипа није могла да се резултатски приближи ривалу. Блистала је током читавог сета Теодора Исаиловић, која је у великој мери омогућила својој екипи да смањи заостатак за противником и резултатски се врати у меч.

Највећа борба вођена је током четвртог периода. После нешто бољег старта Срема, Инђија је брзо стигла до изједначења. Уследео је период у којем је и једна и друга екипа била у предности, да би при резултату 13:13, домаћа екипа направила серију 6:1. Овај налет Миторвчанки био је кључан у овом сету, пошто Инђија више није могла да парира ривалу и Срем је стигао до заслужене победе.

Мирјана Мусулин, тренер Срема, каже да је за младу екипу, као што је њена, свака утакмица тешка:  „Ова утакмица је у великој мери решавала позицију на табели и укрштање пред плеј-оф. За нас, као младу екипу, свака утакмица је тешка. Одлично смо отворили овај меч и прва два сета смо одиграли на веома високом нивоу. Морам да напоменем да је екипа Инђије играла без првог техничара, што заиста не умањује нашу добру игру. У трећем сету је дошао пад у игри, који је веома опасан за младе екипе. Ипак, у четвртом сету смо успели да одржимо висок ниво игре и утакмицу решимо у нашу корист“ – рекла је Мирјана.

Најзаслужнија за победу своје екипе била је Ана Михајловић са 28 поена, док се код гостију истакла Теодора Исаиловић са 14. Обе екипе обезбедиле су пласман у плеј-оф, а сутра ће бити познато ко ће им бити ривали у завршници првенства.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!