Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Трилер у Старој Пазови припао Црвеној звезди

Одбојкашице Црвене звезде савладале су Јединство из Старе Пазове у оквиру 18. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге, што је уједно било и последње коло регуларног дела сезоне. Београђанке су вечерас, у Старој Пазови, биле боље од Јединства са 3:2, по сетовима 19:25, 25:20, 25:21, 15:25 и 15:9.

Јединство овим поразом је пропустило шансу да заврше регуларан део сезоне на првој позицији.

На почетку првог периода играло се доста изједначено, а затим при резултату 9:9 је екипа Јединства направила серију од четири поена и стекла предност. Наставиле су изабранице Јово Цаковића да играју сјајно и вођство је само расло. Покушавале су црвено-беле да се врате резултатски у сет, али није дозволила домаћа екипа да им се приближе и са 25:19 дошле до предности од 1:0.

У другом сету играло се поен за поен све до резултата 11:11, а онда је на сервис линију стала искусна Бојана Дрча, која је направила четири ас-сервиса и гостујућа екипа је стекла велику предност серијом од 9 узастопних поена. Борио се до самог краја тим из Старе Пазове, али сјајна је била противничка екипа у свим сегментима игре. Тачку на овај сет ставила је Невена Сајић поеном из напада и са 25:20 Београђанке су изједначиле укупан резултат.

Наставила је Црвена звезда са својом игром и у трећем периоду. Повеле су са 9:5, па 14:10. Нису дозволиле ниједног тренутка противничкој екипи да им угрозе резултатску разлику, а фантастичном игром у пољу и још бољим нападима су своју предност само повећавале. Брзо су стигле до четири сет лопте, а поеном из блока Бојане Дрче дошле до вођства од 2:1.

Успело је Јединство да врати своју игру из првог сета у четвртом делу игре. Блистала је на терену Бранка Тица, која је у једном тренутку била незаустављива. Повеле су са 8:3, па 15:8. Разиграла се домаћа екипа и ређала поене са свих страна. Била је то недостижна предност за Београђанке, а ас-сервисом Бранке Тице стигле су до 11 сет лопти и са 25:15 екипа из Старе Пазове одвела је утакмицу у одлучујући пети сет.

Отвориле су добро пети сет одбојкашице Јединства и повеле са 2:0, али након тога уследила је сјајна серија Београђанки од 9:1. Дала је домаћа екипа све од себе да изједначи резултат, међутим нису успеле у томе. Стигла је Црвена звезда до осам меч лопти, а поеном из блока Јелене Лазић остварила тријумф и спречила Јединство да заврше регуларан део као први на табели.

Играчица Црвене звезде, Јелена Лазић, честитала је својој екипи на победи и веома је срећна због победе на гостујућем терену.

Презадовољна сам игром и победом против Јединства. Један врло незгодан противник и неугодан терен. Драго ми је што смо се показале у најбољем светлу и што смо на крају победиле 3:2 након четврог сета, који смо лако изгубиле. Успеле смо да се вратимо и остваримо победу на крају“, рекла је Лазић.

Тренер Јединства, Јово Цаковић, истакао је како је била лепа одбојка вечерас у Старој Пазови и волео би да буде што више оваквих утакмица.

„Једна добра утакмица, мислим да је и једна и друга екипа показала висок ниво одбојке. Победила је на крају Црвена звезда, која је једна искусна екипа, али ми немамо за чим да жалимо. Ми морамо да наставимо да радимо, да прођемо четвртфинале плеј-офа, у шта не сумњам и касније да се спремимо за полуфинале“, закључио је Цаковић.

Тренер Црвене звезде, Милан Гршић, задовољан је победом своје екипе и показаном сјајном игром.

"Морам да будем задовољан после оваквог исцрпљујућег меча. Екипа је успела поред физичког замора да добије пети сет у своју корист. Провера коју смо имали пред скуп је била успешна. Надам се да ће нам екипа бити здрава за плеј-оф и да ћемо успети да дођемо до самог краја", рекао је Гршић.

Најефикасније код црвено-белих биле су Дајана Бошковић и Јелена Лазић са 17, док се у противничкој екипи највише истакла Бранка Тица са 20 поена.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!