Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб заказао мајсторицу у Лајковцу

Одбојкашице Уба забележиле су битну победу у другој утакмици полуфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Уб je вечерас, као домаћин, савладао Железничар из Лајковца са 3:1, по сетовима 25:22, 25:17, 23:25 и 26:24.

У сјајној атмосефери за коју је заслужна домаћа публика, актуелне шампионке Суперлиге успеле су да обезбеде мајсторицу.

Лајковчанке су боље отвориле други полуфинални сусрет и на почетку уводног сета наметнуле су свој темпо. Одржавао је Уб корак за расположеним ривалом и брзо је стигао до изједначења (10:10). У наредних неколико поена играло се поен за поен, да би домаћа екипа стигла до неколико важних поена из напада и преко Љиљане Ранковић и Љубице Кецман повеле су са 21:18. Ипак, нису гошће остале имуне на бољи период противника, већ су експресно везале три поена и поравнале резултат. Није се тим Маријане Боричић претерано потресао због овог налета, већ је одговорио истом мером, а нешто каније и искористио другу сет лопту за вођство.

Почетак другог дела игре био је поприлично уједначен, пошто је и једна и друга екипа имала периоде у којима је блистала. Тако је било до резултата 11:10 у корист Железничара, када је на сцену ступили искусна Слађана Ерић која је са два од три везана блока њене екипе, омогућила да Уб поведе са 13:11. Наставиле су са доминантном игром актуелне шампионке Суперлиге, и ни у једном тренутку нису дозволиле Лајковчанкама да се разиграју. Све је функционисало у табору домаћих и Убљанке су са убедљивих 25:17, дуплирале стечено вођство.

Иако је све на старту трећег периода наговештавало да ће домаћи тим изборити мајсторицу максималним резултатом, ствари на терену су се врло брзо преокренуле. При резултату 6:4 у корист Уба, екипа Бранка Ковачевића је преузела иницијативу и везала сјајних девет поена. Овај преокрет за који је у великој мери заслужна Александра Узелац, донео је растерећење тиму из Лајковца, који је до краја, уз повремени притисак одбојкашица у црвено-плавим дресовима, успео да смањи заостатак за љутим ривалом.

Четврти део игре донео је истинску борбу и феноменалу одбојку и са једне и са друге стране. Вођство се смењивало као на траци и тако је било све до самог краја у којем су Лајковчанке прве стигле до сет лопте и шансе да меч одведу у тај-брејк. Ипак, атмосфера у хали је у великој мери подигла самопоуздање домаћој екипи, која је најпре спасила већ поменуту шансу за ривала, а потом и искористила своју прву меч лопту за велико славље како на трибинама, тако и на терену. 

Слађана Ерић, средњи блокер Уба, каже да њена екипа заслужује да игра финале: „Сјајна енергија и атмосфера моје екипе. Заиста смо хтеле да остваримо победу. Покушале смо да остваримо и максималну победу и остаје жал за изгубљеним сетом. Дале смо све од себе, како би у четвртак играле мајсторицу, коју ја баш и не волим. Да смо искористиле шансе које су нам се указале у првој утакмици, сад би било другачије. Ова екипа заслужује да игра финале и да се бори за трофеј“ – рекла је Слађана.

Јована Миросављевић, примач Железничара, каже да је Уб вечерас одиграо много боље него у првој утакмици: „Као што смо и претпоставили, утакмица није била ни мало лака. Исти отпор какав је био и у Лајковцу, али смо се вечерас доста касније пробудили. Могу слободно да кажем да је Уб вечерас одиграо много боље неко у Лајковцу. Жао ми је што смо изгубиле овај меч, јер смо кући успели да изборимо ту битну победу. Наравно, ништа није готово, јер остаје мајсторица у четвртак, и надамо се најбољем“ – закључила је Јована.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Љиљана Ранковић са 16 поена, док је у гостујућој екипи Александра Узелац освојила 19. Популарна мајсторица између ових ривала одиграће се у четвртак у Лајковцу.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!