Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Убљанке после маратона у финалу плеј-офа!

Одбојкашице Уба пласирале су се у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су вечерас, у Лајковцу, после велике борбе надиграле Железничар са 3:2, по сетовима 25:22, 25:17, 14:25, 21:25 и 22:20.

Актуелни шампион Суперлиге се после два прокоцкана сета и велике борбе у петом делу игре пласирао у финале и заказао дуел са Црвеном звездом.

Уб је након изједначеног старта и резултата 3:3, направио серију од 4:0 и стигао је до лепе предности. Ипак, Лајковчанкама није дуго требало да се врате у игру, пошто су оне овог пута биле те које су доминирале и повеле су са 8:7. У наставку се играло поприлично изједначено, да би при резултату 17:16 у корист домаћина, Убљанке убациле у пету брзину и везале седам поена, за велику залиху. Покушао је Железничар до краја овог периода да се врати у игру, али је Уб био довољно концентрисан и сачувао је стечену предност.

Актуелни шампион Суперлиге је од самог почетка другог дела игре наметнуо свој ритам и повео је са 9:5. Наставиле су изабранице Маријане Боричић са сјајном игром и у даљем току сета, и поред чињенице да су Лајковчанке све време покушавале да се приближе ривалу. Међутим, Убљанке нису подлегле притиску, већ су заслугом читаве екипе градиле своје вођство и полако отварале врата финалу. Тачку на овај сет ставила је Љубица Кецман сјајним ас-сервисом.

Било је јасно Бранку Ковачевићу и његовим изабраницама да у трећем сету мора да се заигра много боље, како би домаћа екипа остала у игри. Уб је физички пао, што су Лајковчанке итекако умеле да искористе и резултатски се врате у меч. Железничар је током читавог сета доминирао у свим сегментима игре, посебно када је блок у питању.

На почетку четвртог периода водила се изједначена борба. При резултату 12:12, Железничар је везао три поена и прешао у вођство. Покушавале су одбојкашице Уба да изједначе и биле су на поен заостатка да то и остваре. Ипак, успеле су Лајковчанке серијом поена да се изборе за три сет лопте и грешком гостујуће екипе домогле су се петог одлучујућег сета.

У тај-брејку игре се смењивало вођство до средине сета, а онда је уследила игре поен за поен и сама завршница је достигла велику неизвесност. Обе екипе су летеле по терену и давале свој максимум како би стигле до тријумфа. Спасио је Уб три меч лопте, а затим је искористио своју шесту. Овом победом Убљанке су се пласирале у финале, где ће имати прилику да бране титулу освојену прошле године.

Капитен Уба, Љиљана Ранковић, честитала је Железничару на сјајној игри и борби: "Очекивале смо тежак меч на њиховом терену. Остаје жал за два изгубљена сета, могле смо да завршимо на лаганији начин. Лајковчанке су пружиле отпор и пети сет је био феноменалан. То је једна сјајна екипа са доста младих девојака које заслужују да буду у репрезентацији. Некад једноставно треба имати среће. Ми смо прошле у финале, што је и био циљ од почетка сезоне" - рекла је Ранковић.

Тренер Убљанки, Маријана Боричић, честитала је својим девојкама и противничкој екипи која је још једном показала таленат. Сматра да је њена екипа искуснија и да је заслужено дошла до тријумфа: "Сигурно да је била једна тешка утакмица и када смо водиле 2:0 очекивала сам да може да се продужи и да врате почетну поставу. Атмосфера је била невиђена и тешко је било играти константно на високом нивоу. Много ми је драго што смо успели, с обзиром да је цела сезона била са доста успона и падова. Ипак, остварили смо зацртано – закључила је Маријана.

Најефикасније на вечерашњем мечу у тиму Уба биле су капитен Љиљана Ранковић и Слађана Ерић са 17, док се у Железничару највише истакла Александра Узелац са 24 поена. Почетак финалне серије између Уба и Црвене звезде на програму је у недељу.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!