Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црвена звезда изнудила пету утакмицу

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су битну победу против Уба и избориле се за пету одлучујућу утакмицу! Београђанке су данас, код куће, после велике драме оствариле тријумф са 3:2, по сетовима 23:25, 25:18, 26:28, 25:21 и 15:7.

Почела је утакмица врло изједначеном игром са обе стране. Све до средине сета смењивала се минимална предност, а онда је Звезда направила серију од три поена и вођство је било на њиховој страни. Међутим, успеле су Убљанке да изједначе и одведу завршницу сета у велику неизвесност. Нажалост, капитен Уба, Љиљана Ранковић при резултату 21:21 након освојеног поена, доскочила је незгодно и морала је да напусти терен. Успеле су актуелне шампионке да скупе снагу и заврше сет у своју корист.

Повеле су изабранице Маријане Боричић са 4:0 на старту другог периода, али узвратила је одмах Звезда са четири узастопна поена. Наставиле су црвено-беле са сјајном игром, а ветар у леђа им је давала и многобројна публика која је навијала без престанка. Резултат је био на страни домаћина, а Убљанке су давале све од себе да се врате у сет. Дошла је гостујућа екипа до једног поена заостатка, међутим уследила је невероватна серија Црвене звезде од седам поена и исто толико сет лопти. Тачку на овај сет ставила је Ана Живојиновић поеном из напада и тиме донела својој екипи изједначење на 1:1.  

fs11 1

Врхунска одбојка и преданост обе екипе виђена је током целе утакмице, а поготво у трећем сету. Убљанке су освојиле шест узастопних поена и стекле вођство на самом почетку. Наставиле су у истом ритму и дошле до велике предности од 20:14. Нису се предале одбојкашице Црвене звезде, већ су биле сконцентрисане и кроз сјајне нападе дошле до изједначења (22:22). Како финалу и доликује, уследила је још једна неизвесна завршница која се играла на разлику. Пропустио је тим Милана Гршића две сет лопте, док са друге стране Убљанке су реализовале своју другу и са 28:26 повеле са 2:1 и стигле на корак од освајања титуле.

Вратиле су своју игру црвено-беле, разиграла је своје играчице искусна Бојана Дрча и тако стигле до предности од 12:6. Покушавао је Уб на све могуће начине да се врати, тренер Маријана Боричић мењала је играчице, а прилику је добила и млада Анђелка Новосел. Ипак, држала је домаћа екипа континуитет и вођство у својим рукама. Стигле су до три сет лопте, а грешком Убљанки са 25:21 успеле су да изборе пети одлучујући сет.

Стартовале су боље пети сет црвено-беле и повеле са 6:3, па 8:5. Одржавале су минималну предност, а ствари у своје руке узела Дајана Бошковић, која је била незаустављива. Уследила је серија Звезде од шест поена и самим тим победу!

fs8

Тренер црвено-белих, Милан Гршић, захвалио се навијачима на бодрењу и својим девојкама на фантастичној игри.

„Није се доводила у питање вера, поред оваквих навијача девојке су биле врло мотивисане. Утакмица није била толико лепа, али свакако узбудљива. Убљанке су играле фантастично и стварно нам је жао због повреде њиховог капитена Љиљане Ранковић. То је био сигурно кључни део меча, желимо јој брз опоравак. Надамо се великој борби и у петој утакмици“, закључио је Гршић.

fs10 1

Тренер Убљанки, Маријана Боричић, четитала је својој екипи што је у тешкој ситуацији успела да одигра пет сетова.

„Сигурно да је повреда Љиљане Ранковић у првом сету утицала на даљи исход меча. Црвена звезда је вечерас изузетна била и нападачки и блокерски. Међутим, ми смо други сет почели са сузама у очима, јако је тешко играти у оваквој атмосфери и без најбољег играча. Направили смо огроман број грешака, а поготво смо имали сервис грешке. Ми морамо да се саберемо и да верујемо да и без Љиље можемо да одиграмо један квалитетан меч“, рекла је Боричић.

Најефикаснија у екипи Црвене звезде била је Дајана Бошковић са 30, док се у противничком тиму највише истакла искусна Слађана Ерић са 19 поена. 

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!