Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велика победа Железничара у дербију!

by Душан Крстић

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су тријумф у дербију 8. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су вечерас, као гошће, поразиле Уб са 3:1, по сетовима 25:20, 26:24, 31:33 и 25:18.

Овом победом, Железничар се на неки начин осветио Убљанкама за елиминацију у полуфиналу прошлогодишњег шампионата и попео се на друго место на табели.

Гошће су нешто боље ушле у овај меч, пошто су поенима Кејси Велтман и Александре Узелац повеле најпре са 3:1, па са 7:4. Међутим, Уб је преко Анет Барбаре Бенитез везао три поена и стигао до изједначења. Био је то сигнал за екипу Бранка Ковачевића да у наставку заигра агресивније, што је врло брзо донело резултат. Почео је Железничар да ниже поене као на траци, а Маријана Боричић је са два тајм-аута у кратком временском интервалу покушала да пробуди своје изабранице. Ипак, није било начина како да се прекине доминација гошћи, које су и поред великог броја грешака у завршници, повеле са 1:0.

Осокољене сјајном игром из претходног сета, Лајковчанке су и у другом делу меча биле и те како расположене. Поново је Александра Узелац прецизним поенима из напада предводила своје саиграчице, а потпору јој је пружала искусна Тања Станојевић. У тим тренуцима, на другој страни мреже су се пробудиле Александра Глигорић и Рада Перовић, које су својим блоковима, али и ас сервисима довеле екипу на поен заостатка (11:12). Овај налет домаћина није у први мах уздрмао Железничар, али је Уб био упоран и већ после неколико поена приволео је предност на своју страну (20:19). Уследела је неизвесна завршница, у којој се претежно играло поен за поен, а Железничар је сјајним нападима Мадан Розалес дошао до великих 2:0.

За разлику од прва два, Уб је доста боље ушао у трећи период и залагањем целог тима повео са 3:1 и 6:4. Екипа из Лајковца имала је на уму да би освајање овог сета донело велика три бода. Поенима Велтман и Розалес, гошће су направиле серију од 5:0, која их је нешто касније довела надомак максималне победе. Иако је Железничар у завршницу трећег сета ушао са шест поена предности (23:17), Уб се потрудио да драма не изостане у овом мечу. Најпре су изабранице Маријане Боричић у једном даху стигле до изједначења, да би мало касније и спасиле прву меч лопту. Обе екипе потрудиле су се да завршница буде спектакуларна. Убљанке су тек из шестог покушаја успеле да смање заостатак за ривалом и са 33:31, резултатски су се вратиле у меч.

Ипак, популарни „Жеља“ потрудио се да се ривалу не испуни жеља и окончао је меч у четвртом сету. После још једног бољег почетка Уба, Лајковчанке су подигле ниво своје игре и стигле до четири поена предности. До краја више није било изненађења, пошто су гошће вешто сачувале своје вођство и са 25:18, пресудиле су Убу.

Бранко Ковачевић, тренер Железничара, био је задовољан издањем његове екипе у овом мечу.

„Добра, квалитетна и узбудљива утакмица. Ми смо покушали, и у великој мери успели, да наметнемо мушки стил сервирања са четири играча који поседују снажан скок сервис. После тога Уб се није предавао, а ми смо мало мање ризиковали и изгубили смо практично добијену завршницу трећег сета. Ипак, драго ми је што девојке нису посустале и што су на високом нивоу одиграле четврти сет и победом завршиле утакмицу“, закључио је Ковачевић.

Вања Ивановић, примач победничке екипе, дала је свој коментар након тријумфа.

„Честитам мојој екипи на победи. Напорно смо радиле претходне недеље и након победе над Црвеном звездом, оствариле смо још један тријумф у дербију. У завршници трећег сета је дошло до пада концентрације, али ми је изузетно драго што смо у четвртом вратиле своју игру и оствариле победу“, рекла је Вања.

Најрасположенија у победи свог тима била је Александра Узелац са 23 поена, док је у домаћој екипи Слађана Ерић освојила 14.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Железничар у 9. колу дочекује обреновачки ТЕНТ, а Уб путује у Београд на мегдан Црвеној звезди.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!