Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Омладинац намучио Звезду

by Душан Крстић

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су минималну победу у 14. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Ратка Павличевића су вечерас, код куће, надиграле Омладинац са 3:2, по сетовима 25:17, 23:25, 23:25, 25:19 и 15:11.

Црвено-беле даме су се „осветиле“ Омладинцу за елиминацију у осмини финала Купа Србије, али је гостујућа екипа одиграла још једну утакмицу која може да радује тренера Марка Николића.

Иако је играо против актуелног шампиона Србије, Омладинац је без страха ушао у овај дуел и повео са 6:4 и 10:8. Ипак, тада је Звезда пронашла своју игру и за тили час је поенима Таре Таубнер и Јелене Стојић приволела резултат на своју страну (14:11). У наредних неколико поена виђена је изједначена игра, након чега су Београђанке у завршници још једном убациле у пету брзину и без превише проблема стигле до вођства од 1:0.

Звезда је и на почетку другог дела меча наставила са добром игром. Заслугама читаве екипе, изабранице Ратка Павличевића повеле су са 9:6 и 13:11. Очекивало се да ће домаћи тим и у даљем току овог сета наставити са доминантном игром, али је у тим тренуцима на сцену ступила Тијана Цветковић, која је својим поенима, како из напада, тако и са сервис линије, режирала преокрет (17:15). Успела је тада Звезда, и поред налета гошћи, да врати предност на своју страну, али јој је ривал све време био за петама. Тако је било све до резултата 22:21, када је Омладинац направио серију од 4:1, и на тај начин стигао до изједначења.

На крилима сјајне игре из минулог, тим Марка Николића је агресивно ушао у трећи период. Биле су и више него успешне у свим сегментима Уна Вајагић и другарице, што је резултирало вођством од 9:3 и 16:10. Ни тада гошће нису имале намеру да се зауставе и у финиш сета ушле су са лепом резултатском залихом (22:15). Иако је било јасно да је Омладинац близу великог преокрета, одбојкашице у црвено-белим дресовима пружиле су свој максимум како би се резултатски вратиле у сет. Мало је фалило да се то и догоди, пошто је домаћа екипа успела да спаси две сет лопте, али је Омладинац на крају искористио трећу шансу и повео је са 2:1.

Иако су биле у резултатском дефициту, предаја није била опција за актуелног шампиона Србије. Као што је то био случај у претходна три, и у овом je вођена велика борба за сваку лопту и за сваки поен. Такво стање на терену виђено је све до резултата 17:15, у корист домаће екипе, када је Звездa успела да се одлепи и стигне надомак тај-брејка. У завршници овог периода, свој поентерски допринос дала је и искусна Ана Клегер, која је пре неколико дана појачала екипу са Бањице. До краја сета није било изненађења и Звезда је са 25:19, изборила пети сет.

Тамо смо имали прилику да још једном уживамо у сјајној одбојци. Одмах су Ана Живојиновић и другарице повеле са 4:1, па са 7:4 и 11:6. Међутим, у тим тренуцима су Уна Вајагић и Ива Шућуровић омогућиле својој екипи да смањи заостатак на само два поена (12:10). На крају, ипак, није било изненађења и Звезда је са 15:11, успела да из овог дуела изађе као победник.

Јелена Стојић, примач Црвене звезде, задовољна је што је њена екипа утакмицу окончала победом.

„Одлично смо ушли у утакмицу и играли смо веома организовано. Међутим, након првог сета се увукла нервоза у наше редове, по ко зна који пут, што је Омладинцу донело предност. Драго ми је што смо на крају утакмицу окончале победом. Можда смо могли да узмемо три бода, али то је сада мање битно. Честитам и екипи Омладинца, јер стварно игрју веома лепо“, рекла је Јелена.

Уна Вајагић, коректор Омладинца, сматра да је њеној екипи фалило среће у вечерашњој утакмици.

„Пре свега, честитам екипи Црвене звезде на победи. Још једна сјајна утакмица за нас. Мислим да нам је и вечерас, као и у недељу, фалило мало среће у петом сету. Надам се да ћемо у наредним утакмицама наставити са оваквом игром и борбом, па ће и срећа сама доћи“, закључила је Уна.

Најефикаснија играчица у победничком тиму била је Тара Таубнер са 23 поена, док је код гошћи Уна Вајагић меч завршила са одличних 30.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Црвена звезда у наредном колу дочекује Јединство из Старе Пазове, док ће Омладинац угостити Уб.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!