Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Нека нова Инђија изненадила Обреновчанке

Утакмица 15. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије за одбојкашице је у табору Инђије очекивана са дозом респекта ка ривалкама које у две суперлигашке сезоне нису успеле да победе. ТЕНТ је у Инђију стигао као апсолутни фаворит, а из ње се вратио са више него погнутом главом. Већ на старту првог сета се видело да су на терену играчице Инђије на које је публика навикла, али да показују игру која до сада није виђена. Не може се спорити да је било добрих утакмица у овој сезони, али екипу је до овог меча пратио неугодни низ пораза.


На самом старту уводног сета виђена је изједначена игра до резултата 6:6. Ту следи до сада невиђена серија поена Инђинчанки. Исаиловић и Сорак су предњачиле уписујући се у листу поентера и убрзо је резултат на семафору показивао 13:6. Узалудни су били тајм-аути италијанског стручњака на клупи Обреновчанки, који су уследили. Инђија користи своју другу сет лопту и на семафору је коначних 25:15 за 1:0 у сетовима.

У другом сету гошће су брзо стигле до 0:5. После сервис грешке гостујуће играчице Цветковић уследио је и први поен за домаћи тим. Ово је пробудило домаће одбојкашице које опет праве серију поена и стижу до поравнања резултата (10:10). Ускоро домаће прелазе у вођство и сет приводе крају резултатом 25:20 за 2:0 у сетовима.

Трећи сет почиње пресликано као и други. Воде гошће после поена из напада већ поменуте Цветковић са 2:6. Овог пута чета капитена Инђије, Теодоре Обреновић, поново започиње своју серију поена којом домаће стижу до изједначења (6:6). У наставку је виђена резултатска клацкалица све до резултата 16:16.  Испоставило се да је то било и последње изједначење на мечу. Као у трансу одиграле су домаће одбојкашице завршинцу меча, заборавивши да је трећи сет за њих у овој сезони углавном био кобан. На крају смо видели два везана поена капитена Инђије за коначних 25:19 и 3:0 у сетовима. Славље је могло да почне. Чудо се догодило.

"Нисмо очекивали пораз. Очекивали смо снажан отпор Инђије. Одлично смо тренирали ове недеље. Могу да кажем, можда и најбоље од почетка сезоне. Једноставно нам ништа није полазило за руком. Када кажем да смо у првом сету имали седам блокова и изгубили 25:15, сви би рекли да смо ми добили 25:15. Једноставно, напад на овој утакмици нам није ишао уопште. Имали смо мизеран учинак у нападу. Када се то погледа, резултат није изненађење", истакао је помоћни тренер ЖОК ТЕНТ Обреновац, Душан Ковачевић.

"Објективно су били велики фаворити. Ми смо данас одиграли у континуитету три сета. Верујте ми није било добро после 2:0. И ових 4:0, 5:0 за ТЕНТ. Једноставно имали смо неколико утакмица где смо водили 2:0. Нисмо успевали да их приведемо крају. Надам се да смо ту баријеру пробили. То је нешто што је изузетно важно. На крају ова победа је бонус у овој великој борби за плеј-оф коју ћемо водити са Партизаном и Сремом”, закључио је на крају тренер ОК Инђија, Никола Јерковић.

Инђија - ТЕНТ 3:0 (25:15, 25:20, 25:19)
Инђија. Хала спортова, гледалаца око 150. Судије: Јан Оченаш и Светлана Зотовић.

Инђија: Сорак 13, Барнак 2, Исаиловић 12, Данијела Андрић 7, Закић 2, Обреновић 10, Зубац (Л-1)
Клупа: Љубичић, Јеринић, Јана Андрић, Кнежевић, Компировић, Ивковић, Китановић (Л-2)
Тренер: Никола Јерковић

ТЕНТ: Мандовић, Сушић 1, Цветковић 10, Куртагић 7, Малешевић 4, Мијатовић 8, Гочанин (Л-1)
Клупа: Чикуц-Динс Наташа 2, Јарамазовић, Марјановић, Видачић 4, Чикуц-Динс Нађа (Л-2).
Тренер: Кристијан Тамоне

Слика и текст: Анђелко Белић, sportin.biz

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!