Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство боље у увертири финала Купа Србије!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су велики тријумф у дербију 16. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јове Цаковића су у једној од најбољих овосезонских утакмица надиграле Уб у гостима са 3:2, по сетовима 25:19, 22:25, 25:20, 19:25 и 24:22.

Претпремијера финала Купа Србије наговестила нам је да ћемо 26. фебруара, на истом месту, гледати утакмицу која ће се памтити.

Ушло је Јединство у овај меч са жељом да што пре направи превагу, како би у наставку могло да заигра растерећено. Тако је и било, пошто су Бранка Тица и Тамара Миљевић, уз подршку својих саиграчица, биле доминантне у нападу и Старопазовчанке су повеле са 13:8. Међутим, убрзо је дошло до пада концентрације у гостујућем табору, али Уб није успео да ухвати прикључак и искористи грешке ривала. Након лоше серије, на време су се тргнуле изабранице Јове Цаковића, успеле су да поврате ритам са почетка утакмице и поново су почеле да освајају поене у серијама. На тај начин су полуфиналисткње Купа изазивача дошле до чак пет сет лопти, што им је било сасвим довољно за вођство од 1:0.

Иако се током читавог првог дела меча мучио да пронађе своју препознатљив ритам, Уб је у другој деоници заиграо као препорођен. Ређали су се на почетку ас сервиси Бенитез и Ћелић, а свој поентерски допринос пружила је и Николина Лукић. На тај начин су Убљанке повеле са великих 13:5, и наговестиле да ће се експресно резултатски вратити у меч. Међутим, и Јединство је имало шта да прикаже у овом периоду. До завршнице је, предвођено поенима Тамаре Миљевић, у потпуности преокренуло резултат (17:16). Није ова серија гошћи превише утицала на пуленке Маријане Боричић, која су у наставку успеле да се издигну и поново стигну до вођства, а убрзо и до укупног изједначења – 25:22.

На старту трећег периода имали смо прилику да пратимо веома неизвесну борбу. Јединство је у неколико наврата серијама поена стизало до вођства, али је Уб сваки пут имао спреман идентичан одговор. Тако је било до резултата 8:8, када је уследела права рапсодија гошћи. Изабранице Јове Цаковића су тада убациле у пету брзину и великом серијом од 8:1, уз сјајну игру у свим сегментима, повеле су са 16:9. Иако су биле у великом резултатском дефициту, успеле су домаће одбојкашице да се значајно приближе ривалу у наставку, али не и да поравнају резултат. На крају је екипа из Старе Пазове успела да по други пут на мечу стигне до вођства – 25:20.

Предаја није била опција за изабранице Маријане Боричић. Иако је на семафору резултат био неповољан, то никако није деморалисало домаћу екипу. Тандем Бенитез-Новосел донео је Убу рано вођство од 6:2, које финалисткиње Купа Србије нису испуштале до краја. Истина, Јединство је у неколико наврата успевало да приђе противнику на поен заостатка (10:9, 12:11), али су Убљанке сваки пут реаговале на прави начин. Тако је Уб у завршницу ушао са великих пет поена предности (21:16), који су, и поред још једног налета Старопазовчанки, били довољни да би утакмица била решена у петом сету.

А тамо смо имали прилику да пратимо феноменалну одбојкашку представу. Иако је Уб на самом почетку повео са 6:2, Јединство је одговорило серијом од 7:0. Ни ту није био крај узбуђењима, пошто је победник решене тек након велике борбе и дубоке резултатске разлике. Обе екипе имале су по пет меч лопти, али су Старопазовчанке још једном доказале да поседују челичне живце и са 24:22, славиле су у овом маратону.

Јово Цаковић, стратег Јединства, каже да су његове изабранице вечерас победиле саме себе.

„Тешка утакмица за нас, из разлога што смо у веома јаком ритму. Вечерас су моје играчице победиле себе у психолошкој борби и честитам им што су издржале притисак. Није лако било да након пута и два тренинга одиграмо ову утакмицу и на крају победимо. Ово је један велики плус за ову генерацију, али морамо што пре да заборавимо ово и окренемо се новим изазовима. У наредном периоду предстоје нам утакмице на три дана и морамо да се навикнемо на то. Веома ми је драго што се добро сналазимо у овом јаком ритму и што побеђујемо јаке противнике“, закључио је Цаковић.

Рада Перовић, техничар Уба, сматра да овај пораз неће утицати на финале Купа Србије, у којем ће се састати ове две екипе.

„Честитам Јединству на вечерашњој победи. Мислим да смо несигурно ушле у утакмицу, што је утицало на дешавања у првом сету, у којем смо све време покушавале да се вратимо из минуса. Међутим, од другог сета смо заиграле доста боље у свим сегментима и драго ми је што смо у наставку меча одржавале тај ниво. Пети сет је био прави маратон у којем је Јединство било за нијансу мирније и на крају је славило. Свакако да је боље да смо вечерас победиле због финала које нас ускоро очекује, али сам сигурна да овај резултат неће утицати на самопоуздање“, рекла је Перовићева.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Тамара Миљевић са 25 поена, док се код гошћи истакла Анет Барбара Бенитез са 31.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство у 17. колу дочекује ТЕНТ, а Уб гостује Срему у Сремској Митровици.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!