Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Феноменална Слађа Ерић предводила Уб, преполовљена предност Јединства

by Душан Крстић

Одбојкашице Уба оствариле су важан тријумф у трећој утакмици финала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су вечерас, код куће, надиграле Јединство са 3:2, по сетовима 25:17, 17:25, 22:25, 25:22 и 15:10.

Иако је мало фалило да већ након три утакмице Јединство понесе наслов шампиона државе, Уб се на време пробудио и на крају је после велике борбе изборио четврту утакмицу. 

Ниједна ни друга екипа није желела да се залеће на старту ове утакмице, што се одмах одразило и на резултат. Такво стање на терену виђено је до резултата 10:10, када су Убљанке биле решене да направе превагу. Слађана Ерић предводила је поентерски своју екипу, пошто је била одлична како у нападу, тако и у одбрани, а подршку су јој пружале Бојана Ћелић и Николина Лукић. Након овог налета домаћина, Јединство није могло да пронађе своју препознатљиву игру до самог краја сета. Како се ближила завршница уводног периода, тако је Уб само повећавао вођство, да би са 25:17 повео са 1:0.

Да се Јединство тек тако неће предати, било је јасно свим у хали већ након првих пар поена у другој деоници. Изабранице Јова Цаковића одмах су серијом поена Миње Осмајић, повеле са 6:3, што је натерало Маријану Боричић да затражи тајм-аут. Иако се чинило у први мах да ће пауза уродити плодом, то није био случај. Пазовчанке су после кратке серије домаћина, убациле у пету брзину и заслугама читавог тима су за тили час имале лепу резултатску залиху. Није се Јединство заустављало ни у финишу сета и са 25:17, поравнало је резултат.

Било је јасно да ће обе екипе дати све од себе како би стигле до зацртаног циља, а то је освајање трећег периода. Иако је на старту деловало да је Уб спремнији за такав сценарио, екипа Јова Цаковића је убрзо показала да неће ништа поклонити ривалу. Стрпљиве су биле гошће и стрпљиво су чекале своју шансу, што се исплатило. При резултату 12:10 у корист Убљанки, Јединство је поенима Тамаре Миљевић и Бранке Тице, уз грешку ривала, први пут повело у овој деоници (13:12). На срећу већине навијача у хали, та предност није дуго потрајала, пошто се домаћин брзо консолидовао и ас-сервисом Катарине Лукић, као и поеном Александре Глигорић, преокренуо резултат (18:15). Иако је деловало да ће Уб на крају по други повести на утакмици, тим из Старе Пазове је имао другачије планове. На семафору је писало 22:19 у корист домаћина, када је Јединство преко Коцкаревић и Тице, уз грешке ривала, направило серију од 5:0, да би након тога Миња Осмајић ефектним блоком донело својоје екипе преокрет.

Јово Цаковић и његове изабрнице били су свесни да их само један сет дели од наслова првака Србије. Као и током већег дела сезоне, Пазовчанке су биле и више него храбре и у сваки поен су улазиле као да је последњи. Није се Уб сналазио са енергијом протвника на почетку, или боље речено изгледао је исцрпљено. Како је овај сет одмицао, тако је деловало да Јединство неће дати ни промил шансе противнку у четвртој деоници. Ипак, екипа Маријане Боричић је средином овог периода успела да ухвати прикључак за ривалом, а у завршници и да дође до изједначења, на радост многих у хали. Ушло се у завршницу, која свакако приличи једној финалној утакмици. А тамо је Уб на крилима многобројне публике, као и Слађане Ерић, продужио овај меч и извојевао тај-брејк.

А тамо је само једна екипа постојала на терену. То је ове вечери био Уб, пошто је на крају надиграо противника, који се као лав борио иако је био у великом заостатку. Повеле су изабранице Маријане Боричић најпре са 4:0, па са 9:3, да би са 15:10, ову серију преселиле у Стару Пазову.

Симона Петрановић, један од хероја Уба у овој утакмици, била је веома срећна након подвига њене екипе.

Искрено, када ме је тренер позвао да уђем, желела сам да дам све од себе. Била сам убеђена да можемо да преокренемо. Верујем у ову екипу и захвална сам им на свему. Драго ми је што смо још једном покзали да се као феникс дижемо из пепела и тек ћемо да покажемо“, закључила је Симона.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Слађана Ерића са 18 поена, док се код гошћи истакла Тамара Миљевић са сјајних 27.  

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Четврта утакмица на програму је у понедељак, 24. априла, у Старој Пазови, док ће се евентуална пета одиграти три дана касније.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!