Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда након трилера одбранила домаћи терен

Одбојкаши Црвене звезде одбранили су домаћи терен у првом полуфиналном мечу плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкаше победивши Kарађорђе у фантастичној атмосфери на Бањици, коју су махом приредили гостујући навијачи, са 3:2 (25 - 19, 22 - 25, 25 - 23, 26 - 28, 15 - 9), након близу два и по часа игре.

Није желела Црвена звезда ништа да препушта случају на старту утакмице, у коју је ушла веома агресивно и понајвише заслугама Николића и Стефановића повела је са 14:9. Нису се на томе зауставили изабраници Ивице Јевтића, већ су и у даљем току сета били бољи ривал на терену, што се одразило и на резултат. Иако је Карађорђе у завршници успео да накратко приђе противнику на два поена заостатка, то није превише пореметило домаћина, који је са 25:19, повео са 1:0.

Ушао је Карађорђе у други период са жељом да што пре стигне до изједначења. Деловало је све до средине периода да су на добром путу, пошто су поенима Вемића и Надаждина одржавали предност. Ипак, Звезда се на време пробудила  и успела да учини завршницу занимљивом. На крају, у узбудљивом финишу се за нијансу боље снашао гост, који је при резултату 22:22, искористио грешке ривала и са 25:22, остварио је зацртан циљ.

Баш као што је то случај био у претходна два сета, и трећи је био испуњен узбуђењима. Карађорђе је на крилима боље игре из завршнице претходне, сигурно отворио трећу деоницу и повео је са 11:9. Међутим, у тим моментима је Звезда убацила у пету брзину и серијом од 10:3, стигла је до преокрета и лепе резултатске залихе. Натерало је то Невена Мајсторовића да у кратком временском периоду потроши оба тајм-аута, која су колико-толико уродила плодом, пошто су Вождови ухватили прикључак. Ипак, црвено-бели су били довољно концентрисани у још једној неизвесној завршници и са 25:23, по други пут су повели на утакмици.

Знали су табору Тополаца да пласман у полуфинале није био случајност и да и у наставку могу да се супротставе екипи која је лигашки део сезоне окончала на лидерској позицији. Тако су гости од самог почетка четврте деонице наметнули свој ритам, направили залиху и убрзо у завршници дошли до чак пет сет лопти. Међутим, Звезда се ни тада није предавала, већ је успела да спаси свих пет. Чинило се у тим моментима да ће то утицати на Карађорђе у даљем току овог сета, али су пулени Невена Мајсторовића смогли снаге и са 28:26, одвели су утакмицу у тај-брејк.

У петом сету, екипа из Тополе је играла без свог првог дизача, Луке Шормаза, који је задобио, надамо се, лакшу повреду у последњем поену четвртог сета. Била је Звезда бољи ривал током целокупног петог сета, али је Карађорђе све време дисао за вратом ривалу. Тако је било до резултата 10:8, у корист домаћина, када је Ивица Јевтић на сервис линију послао Страхињу Кљајића, који је са два аса оправдао поверење и омогућио Звезди да без већих проблема приведе утакмицу крају – 15:9.

Црвено-беле је до победе носио Душан Николић са 28 постигнутих поена, пратио га је Александар Стефановић са 18, а сјајне роле су пружили и Никола Жугић (6 асова, укупно 13 поена), Душан Лопар (5 блокова, укупно 9 поена) и резервни дизач, Страхиња Kљајић, који је у кључним моментима уласцима на сервис постигао 3 аса.

У екипи Kарађорђа, Бекрић и Надаждин су постигли по 15 поена, док је Вемић уписао 13.

 

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Други меч полуфиналне серије игра се у Тополи, у понедељак, 8. априла.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!