Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црвена звезда се вратила на победничке стазе

Одбојкаши Црвене звезде остварили су нову победу у 5. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је у Крагујевцу тријумфовала над Радничким са 3:1, по сетовима 25:17, 21:25, 25:23 и 28:26.

Обе екипе смењивале су се у предности на почетку меча, али је при резултату 8:8, Звезда направила серију од седам поена заслужујући сјајним блоковима. Ова резултатска разлика била је актуелна до краја овог света и гости су повели са 1:0.

Раднички је боље ушао у други сета и повео је са 5:2. Међутим црвено-бели су убрзо анулирали предност ривала и поново су одличном блок игром преокренули резултат. У наставку се играло поена за поена, да би Крагујевчани у завршници опет прешли у вођство, на које екипа из Београда није имала одговор и Раднички је дошао до изједначења.

RKG CZV1

Велика борба настављена је и у трећем делу игре. Домаћа екипа је на старту овог сета дошла до предности, коју је одржавала све до пред сам крај овог периода. Ипак, Црвена звезда је у финишу смогла снаге, искористила је прилику која јој се указала и преокретом дошла до новог вођства у овом занимљивом дуелу.

Неизвесност је ескалирала у четвртом сету. Овог пута је Звезда била та која је одржавала предност, али јој је ривал стално био за петама. Међутим, у завршној фази овог периода, Београђани су још једном успели да наметну свој ритам и реше овај меч у своју корист.

Игор Жакић, тренер Црвене звезде, честитао је својим играчима на велика три бода: „Тешка утакмица како смо и очекивали. Раднички је био без првог дизача и мислим да смо то данас искористили. Сматрам да смо после освојеног првог сета морали боље да уђемо у други периоди да не дозволимо противнику да се разигра. Они су успели да искорите наше „спуштање гарда“ и казнили су нас. Трећи сет је почео тврдо. Пуно добрих одбрана и блокова са једне и друге стране, али смо у завршници имали спортске среће и опет смо повели. У четвртом сету смо у завршници опет одиграли добро и остварили смо нову победу. Честитам мојим играчима на велика три бода и идемо даље“ – истакао је Жакић.

Један од најефикаснијих играча на трену, Никола Мељанац, поносан је на екипу и сматра да је сваки играч дао свој максимум: „Тешка утакмица иза нас. Почели смо са одличном игром у првом сету и мислим да је тај период био реалан приказ наше игре. Нажалост, у другом сету нам је мало пао фокус и Раднички је изједначио. Момци коју су данас добили шансу су у наставку направили одличан посао и преокренули су игру. Све у свему, велика. Поносан сам на екипу, јер је свако дао све од себе и свако је имао своју улогу у овој победи. Требао нам је овај тријумф после пораза од Партизана. Настављамо даље у, надам се, победничком ритму“ – рекао је Мељанац.

У екипи Црвене звезде највише се истакао Андреј Ристић са 21 поеном, док је у екипи Радничког најбољи био Давиде Ковач са 18 поена. Звезда ће у наредном мечу угостити Спартак из Суботице, док ће Раднички играти са Рибницом у Краљеву.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!