Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина се реванширала Партизану за елиминацију из Купа!

Одбојкаши Војводине НС семе тријумфовали су у дербију 12. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су вечерас у дворани Мастер, надиграли домаћи Партизан Сокербет са 3:2, по сетовима 19:25, 25:17, 14:25, 25:15 и 15:9. 

Дерби је испунио своја очекивања, а екипа из Новог Сада је и поред умора услед утакмице, коју је одиграла у склопу Лиге шампиона, успела да савлада великог ривала.

Обе екипе су у овај сусрет ушле са одређеном дозом опреза, што се одразило на резултат, који је у већем делу уводног сета био изједначен. Војводина је у пар наврата имала по неколико поена предности, али се Партизан сваки пут враћао. Средином сета су црно-бели направили преокрет и при резултату 17:17,  домаћин је направио серију од 8:2, која му је омогућила да поведе.

par voj

Почетак другог дела игре био је веома сличан као и у претходном периоду. Ипак, при резултату 13:13, уследила су четири аса Немање Чубрила у само шест поена, која су у великој мери утицала на даљи ток овог сета. Новосађани су у потпуности преузели контролу и у наставку су сјајном одбраном противнику дозволили да освоји свега четири поена и изједначили су укупан резултат.

За разлику од претходна два, трећи сет је био сушта супротност. Парни ваљак је убацио у пету брзину и екипа из Новог Сада се није ништа питала. Није Војводина била толико лоша, колико је Партизан био супериоран и на веома убедљив начин су изабраници Бојана Јанића стигли до нове предности.

Када су сви очекивали да ће Партизан, након рапсодије у претходном сету, завршити започет посао у четвртом, коначно се пробудио Радослав Парапунов, који је у потпуности да ветар у леђа својој екипи. Војводина је само повећавала предност до које је стигла на старту овог периода, и одвела је овај меч у одлучујући, пети сет.

Уморни домаћин једноставно није имао снаге да се супротстави расположеном госту у тај-брејку. Војводина је сјајном игром новајлије Баранека и већ поменутог Парапунова, лако долазила до поена и на крају је заслужено однела три бода кући.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, каже да је његова екипа у другом делу меча одиграла баш како је и требало: „У нашој игри било је доста осцилација током читавог меча. Први разлог такве наше игре је тај што је Партизан имао периоде у којима је играо добро. Други разлог је што смо ми у измењеној постави, са новим појачањем Камелом Баранеком, који после једног тренинга није имао прилике да се упозна са својим саиграчима у потпуности. Партизан је имао веома добру реализацију на њиховим високим лоптама и наш двојни и тројним блок није успео на добар начин да их заустави. Ипак, у четвртом и петом сету смо одиграли баш како и треба да играмо. Имали смо мирноћу и чврстину када се бранимо. На крају бих честитао својим играчима на доброј партији и наравно, победи“ – закључио је Бошкан.

Један од хероја у победи своје екипе, Немања Чубрило, дао је коментар на ову утакмицу: „Као и што резултат по сетовима каже, и једна и друга екипа је играла са пуно осцилација. Ипак, ми смо у четвртом сету и тај-брејку највише нападали сервисом, а до краја утакмице је прорадио и блок. Све коцкице су се на крају спојиле и веома сам срећан због ове победе“ – рекао је Чубрило.

Најефикаснији играч у победничкој екипи био је Радослав Парапунов са 24 поена, док је у домаћој капитен Лазар Мариновић додао 22. Војводина ће у следећем колу дочекати Спартак из Суботице, док ће Партизан одиграти вечити дерби са Црвеном звездом.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!