Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Гости победама ушли у други део сезоне

Одбојкаши Војводине НС семе, Такова и Рибнице тријумфовали су у 14. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у првој утакмици данашњег програма победили домаћи Ниш, док су Милановчани и Краљевчани надиграли Млади радник, односно Спартак из Љига.

Ниш – Војводина НС семе 1:3 (19:25, 23:25, 29:27, 20:25)

Актуелни шампион Србије је после велике победе над Зенитом у Лиги шампиона, ушао у други део сезоне тријумфално.

Већ на старту меча је тим Слободана Бошкана преузео иницијативу и веома лако дошао до резултатске разлике, коју је нешто касније претворио у вођство. Ниш је у другом делу меча заиграо доста ангажованије, али му ни то није било довољно да изједначи резултат и Војводина је дуплирала своје вођство. Домаћин се ни после велике предности ривала није предавао, наставио је са добром игром, што му се у трећем сету исплатило и после велике борбе смањио је укупан резултат. Ипак, Новосађани су својим искуством брзо спустили одбојкаше Ниша на земљу, поновили су игру из прва два периода, и стигли су до заслужене победе.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, задовољан је игром своје екипе у данашњем мечу: „Ова утакмица је за нас била веома важна, јер нас очекује наставак првенства и завршница Лиге шампиона. Задовољан сам како смо одиграли вечерас, али мислим да смо на моменте били мало опуштенији. Када се узме у обзир да нам важни играчи нису играли више од месец дана и да су потпуно ван ритма, морам бити задовољан. Ниш је такође одиграо један добар меч и били су борбени и мотивисани. Све у свему, срећан сам због ове победе“ – закључио је Бошкан.

Најефикаснији играчи у победничкој екипи били су Камил Баранек и Радослав Парапунов са по 23 поена, док је у домаћем тиму Мустафа Алашлам освојио 27. Војводина ће у наредном колу играти са Младим радником, док ће Ниш гостовати Партизану. 

 

Млади радник – Таково 1:3 (19:25, 25:17, 22:25, 24:26)

Таково је по други пут у сезони надиграло екипу из Пожаревца.

Милановчани су на почетку стигли до предности од три поена, коју нису испуштали до краја уводног сета. Пожаревљани су и више него убедљивом игром успели да у другом делу меча дођу до изједначења. Ипак, Таково се није предавало ни услед боље игра ривала. У наредна два сета је екипа Милоша Игњатовића одиграла веома храбро и дошла је до важне победе у борби за опстанак.

Најбољи у победи своје екипе био је Милан Крстић са 23 поена, док је у екипи из Пожаревца Младен Бојовић додао 24. Таково ће у следећем колу играти са Спартаком из Љига, док ће Млади радник гостовати Војводини.

 

Спартак Љиг – Рибница 0:3 (22:25, 21:25, 17:25)

Краљевчани су у Љигу одиграли сјајну утакмицу и заслужено су стигли до убедљиве победе.

У првом сету су и једна и друга екипа пружиле свој максимум, што се одразило на резултат. Рибница је тек у завршници успела да сломи отпор ривала и стигне до предности. Иста слика била је и на почетку другог сета, али су овог пута гости до средине сета направили лепу резултатску залиху, коју су сачували до краја. У трећем, а испоставиће се касније последњем периоду, екипа Милана Симојловића је искористила умор ривала и остварила је максималну победу.

Иван Тодоровић, капитен Рибнице, дао је свој коментар на вечерашњу утакмицу: “Презадовољан сам игром своје екипе. Иако нису били сјајни услови за игру, успели смо да се изборимо и забележимо победу на самом почетку другог дела сезоне. Очекујем да ћемо наставити са добром игром и да ћемо успети да остваримо што више победа” – истакао је Тодоровић.

Најкориснији играч у гостујућој екипи био је Жарко Убипарип са 10 поена, док је Марко Максимовић у домаћој екипи освојио 14. Рибница ће у 15. колу играти са Радничким из Крагујевца, док ће Спартак гостовати Такову.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!