Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина кроз иглене уши до меч лопте за титулу

Одбојкаши Војводине НС семе стигли су до веома важне победе у другој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Војводина је вечерас, као домаћин, надиграла Спартак из Суботице са 3:2, по сетовима 19:25, 25:20, 18:25, 30:28 и 15:11, након више од два сата игре.

Чета Слободана Бошкана је заслужено стигла до тријумфа, пошто је у два наврата успела да анулира предност расположеног ривала.

Почетак утакмице био је у знаку изједначене игре. Војводина је у пар наврата имала минималну предност, али се Спартак сваки пут враћао и стизао је до изједначења. При резултату 12:11 у корист домаће екипе, Суботичани су направили серију од 7:1, највише захваљујући сјајним нападима Мурада Кана. До краја овог периода више није било изненађења, пошто је гостујућа екипа сачувала стечену предност и повела је са 1:0.

fs5

Други део меча имао је сличан почетак као и први. Обе екипе пружиле су свој максимум, али су на изједначен резултат утицале и грешке. Таква ситуација била је до резултата 9:9, када је Војводина направила низ од седам поена, а за то је заслужан Стеван Симић, који је у тој серији одсервирао два аса. Покушао је Спартак у наставку да се резултатски врати у овај сет, али је вођство Војводине било недостижно за Суботичане и на семафору је убрзо писало 1:1.

Гости су у трећем сету били решени да још једном пруже јак отпор фаворизованом ривалу. Још једном је старт био изједначен, након чега је тим Ивице Јевтића успео да веже неколико поена, и стигне до особне предности (12:7). Међутим, Новосађанима није требало пуно времена да се врате у игру, пошто су преко Парапунова и Баранека успели да стигну до новог егала. Иако се очекивало да ће се борба тек тада распламсати, Суботичани су имали друге планове. До краја сета Спартак је убацио у пету брзину, направио је серију од 12:5 и по други пут на мечу стигао је до вођства.

За разлику од прва три, Војводина је од почетка четвртог сета наметнула своју игру и направила је лепу резултатску разлику. Немања Чубрило је био доминантан на сервис линији, док је Парапунов сјајним нападима наставио да сакупља поене. Ипак, Спартак је све време био за петама ривалу и мудро је чекао своју шансу. На крају ју је и дочекао, пошто је у узбудљивој завршници успео да преокрене резултат, а нешто касније стигне и до меч лопте. Међутим, екипа коју са клупе предводи Слободан Бошкан била је довољно концентрисана, успела је да заустави захукталог ривала и да меч одведе у одлучујући, пети сет.

Неизвесност је ескалирала у тај-брејку. Спартак је нешто боље ушао у овај сет, пошто је на почетку стекао минималну предност. Ипак, Војводина је брзо узела ствар у своје руке и одвојила се на три поена предности. При резултату 9:6, Суботичани су грешкама ривала и блоком Лечића успели да стигну до изједначења. Ипак, актуелни првак Србије је узвратио истом мером и победник је убрзо био познат.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, сматра да је његова екипа заслужено победила: „Мислим да је ово била једна сјајна одбојкашка представа и да смо заслужено победили вечерас. Нисмо најбоље ушли у утакмицу и доста смо грешили, али смо у међувремену ухватили свој ритам, поготово у четвртом и петом сету. Заслужена победа, водимо са 2:0, и идемо у Суботицу да нападнемо Спартак и освојимо титулу“ – закључио је Бошкан.

Ивица Јевтић, стратег Спартака, каже да за његову екипу још ништа није готово: „Честитам играчима Војводине на победи. Такође, честитам и мојим играчима на великој борби и што су показали своје право лице након тешког периода. Знате и сами да је веома тешко играти у Новом Саду, јер је Војводина екипа која претендује на највише резултате. Драго ми је што смо показали да смо и овде конкурентни. За нас још ништа није готово, већ у среду играмо на нашем терену и надам се добром резултату“ – рекао је Јевтић.

Немања Чубрило, средњи блокер Војводине, дао је свој коментар након победе његове екипе: „Честитам мојим саиграчима на победи. Ово је епитет финала, две равноправне екипе које се боре да узму титулу. Иако смо губили, знали смо шта треба да урадимо. Вратили смо фокус, испунили смо тренерову замисао и стигли до победе“ – истиче Чубрило. 

Андрија Вуликић, техничар Спартака, каже да су се његови саиграчи борили до краја: „Веома тешка утакмица за нас. Изгубили смо у пет сетова, али смо се борили до краја. Недостајала је и срећа, али се надам да ћемо пред нашом публиком показати још бољу игру и наставити финалну серију“ – рекао је Вуликић.

Најефикаснији играч у победничкој екипи био је Камил Баранек са 23 поена, док се код гостију највише истакао Мурад Кан са феноменалних 35. Трећа утакмица одиграће се у Суботици, у среду од 17.00 часова. 

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!