Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан срушио Пожаревљане

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет остварили су тријумф у 7. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као домаћини, надиграли Млади радник са 3:1, по сетовима 28:26, 29:31, 25:17 и 25:16.

У репризи прошлогодишњег финала Купа Србије, после исцрпне борбе у прва два сета, Пожаревљани нису имали снаге да се супроставе искусном ривалу.

После неколико утакмица одсуства, на терену су се у домаћој екипи нашли капитен Милија Мрдак и Новица Бјелица, што је одмах утицало на саму игру. Боље је Партизан ушао у ову утакмицу и у режији поменутих играча повео је са 6:2. Предност Партизана била је на снази све до резултата 17:14, када је Млади радник залагањем целог тима везао три поена и стигао до изједначења. Морао је Бојан Јанић у тим тренуцима да затражи тајм-аут, који је само на кратко уродио плодом, пошто је кроз неколико поена поново виђен егал. Обе екипе су у завршници имале шансе да стигну до предности, али је на крају истрајнији био домаћин, која је ас сервисом Алексе Батака повела са 1:0.

Почетак другог дела игре био је готово исти као и код првог, пошто је Партизан, још једном захваљујући искусном тандему Мрдак-Бјелица повео са 7:3. Међутим, овог пута су Пожаревљани одмах ухватили прикључак за ривалом и поравнали су резултат. У наставку су црно-бели периодично правили серије од по неколико поена, које је екипа Драгана Бонића сваки пут успела да анулира. Виђена је још једна узбудљива завршница, у којој је главну реч водио тим из Пожаревца. Иако је Партизан успео да спаси прву сет лопту ривала и асом капитена дође до своје шансе, Млади радник га је у тим тренуцима зауставио. Гости су на крају, тек из шестог покушаја успели да стигну до потпуног изједначења, и то преко ефектног блока Горана Бјелице, Новичиног рођеног брата.

Нису Пожаревљани у трећем сету имали снаге да се до краја надмећу са ривалом, што је чета Бојана Јанића знала да искористи. Још једном је Партизан боље отворио период и већ на старту повео са 5:2 и 12:7, али се тада пробудила и домаћа екипа, која је нападима Тупчија и блоковима Убипарипа, уз ас сервис Кисића, стигла до изједначења (12:12). Неизвесност у овом сету трајала је до резултата 16:15, када је „Парни ваљак“ предвођен младим Игњатом Допуђем, направио серију од 9:2, и на тај начин по други пут повео у овом мечу.

Сјајно серверско вече, црно-бели су потврдили у четвртом периоду. Чак шест ас сервиса забележили су домаћи одбојкаши у овом сету, али далеко од тога да нису били успешни и у другим сегментима игре. Млади радник је са друге стране својим грешкама поклонио велики број поена ривалу и некако је сам себи одузео прилику да избори евентуални пети сет. Повео је актуелни освајач Купа и Суперкупа Србије најпре са 10:4, па са 14:8 и 20:11, да би са 25:16, забележио пети тријумф у шест одиграних утакмица.

Новица Бјелица, блокер Партизана, каже да је ова утакмица била веома важна за његову екипу.

„Млади радник одлично игра од почетка сезоне, што говоре и резултати које је остварио. Самим тим, ова утакмица је била веома важна за нас, јер смо се по први пут састали са противником из горњег дела табеле. С обзиром да ми кубуримо са повредама у задње три недеље, мислим да је изузетно битно што смо вечерас победили, иако утакмица није била лепа за око, првенствено због много грешака. Међутим, и њихов и наш стил игре је да максимално ризикујемо сервисом, али смо вечерас ми имали више среће“, истакао је Бјелица.

Искусни блокер каже да његов и повратак Милије Мрдака доста значи њиховим саиграчима.

„Сигурно да Милијин и мој повратак на терен значи играчима. Ни они нису навикли на овај ритам среда-субота и већ их је мало стигао умор. Иако нисмо довољно тренирали, унели смо неку свежину, али и сигурност и стабилност. Нормално је да два искусна играча преузму на себе неке проблематичне ситуације и да утичу на смањење грешака“, закључио је Новица.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Милија Мрдак са 24 поена, док је код гостију Андриј Тупчи освојио 18.

Статистику са ове утакмице можете погледати овде.

Партизан у наредном колу гостује Рибници у Краљеву, док Млади радник дочекује Карађорђе.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!