Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Шеста узастопна победа Војводине

Одбојкаши Војводине забележили су своју седму, а шесту узастопну победу у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Новосађани су вечерас, на домаћем терену, савладали Црвену звезду са 3:1, по сетовима 25:15, 25:15, 25:27 и 25:23.
 
У првом периоду игре сјајним нападима и успешним блоком повела је Војводина са 8:5. Новом серијом домаћина, тренер Црвена звезде је био принуђен да затражи тајм-аут у раном делу сета. Међутим, није то пореметило Новосађане који су наставили да ређају поене и нису дозвољавали противнику да им угрози стечено вођство. Брзо су стигли изабраници Слободана Бошкана до великих 10 сет лопти, а затим сервис грешком Скакића и до 1:0.
 
Изједначена игра била је почетком другог сета, али је екипа из Новог Сада наставила са одличном игром из првог сета и повела 11:8, а у наставку је уследила невероватна серија од осам узастопних поена, где црвено-бели нису имали решење. Нових 10 сет лопти било је на страни домаћина, а грешком гостујућег тима су дуплирли своју предност. 
 
voj czv2
 
Након два лако изгубљена сета, тренер Црвене звезде је морао нешто драстично да промени. Одлучио је да у трећем сету убаци Лазара Копривицу на позицији техничара, иако он игра примача сервиса. На старту трећег периода играо се поен за поен, а онда су уследила три везана ас-сервиса Скакића и Црвена звезда је прешла у вођство. Ипак, није Војводина хтела да допусти гостима да се превише одвоје, већ су брзо поравнали резултат. Неизвесно је било све до саме завршнице, а Новосађани су пропустили једну меч лопту, док са друге стране екипа из Београда ас-сервисом Скакића је реализовала своју трећу сет лопту и смањила заостатак у укупном резултату.
 
Дефинитивно да су промене код Београђана утицале на њихову игру, пробудили су се и пружили отпор који се и очекивао од њих. Права резултатска клацкалица виђена је у четвртом сету, где су обе екипе пружиле свој максимум. Међутим, у самој завршници Војводина је направила минималну разлику и тако дошла до две меч лопте. Прву нису реализовалу, јер их је у томе спречио Поломац успешним блоком, али је одмах наредни поен узвратио Стеван Симић и донео нова три бода својој екипи. 
 
voj czv1
 
Средњи блокер Војводине, Стеван Симић, задовољан што је његова екипа завршила утакмицу победом. 
 
"Прва два сета смо лагано освојили, а када је у трећем Жакић заменио дизача, дошло је до малог опуштања и пада концентрације у мом тиму. У наставку је Црвена звезда играла бољу и снажнију одбојку, међутим пружили смо отпор у последњем сету и привели утакмицу крају онако како смо хтели", рекао је Симић. 
 
Тренер Црвене звезде, Игор Жакић, био је видно разочаран након пораза.
 
"Мислим да смо се данас борили колико смо могли са проблемима које имамо. Први је недостатак нашег првог техничара, а други повреда још једног играча. Нисмо успели у прва два сета то да замаскирамо, а онда нам је од трећег примач Копривица играо на позицији дизача и ту је дошло до неке нове енергије. Војводина је знала да прође две тешке лопте у тренуцима када се ломило и да одсервира након тајм-аута ас-сервис. Криво ми је што нисмо успели да у последњем сету преокренемо и играмо тај-брејк, али не могу да будем незадовољан с обзиром на све проблеме", закључио је Жакић.
 
Најефикаснији у Војводини био је Давид Мехић са 20, док се у Црвеној звезди највише истакао Душан Николић са 22 поена. 

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!