Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Суботичани изблокирали грип и срушили Карађорђе!

by Душан Крстић

Одбојкаши Спартака из Суботице остварили су тријумф у 10. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичани су вечерас, код куће, након преокрета надиграли Карађорђе са 3:1, по сетовима 19:25, 25:15, 25:20 и 25:11.

Након двонедељне паузе услед грипа, изабраници Ивице Јевтића вратили су се на терен и забележили битну победу за наставак сезоне.

Екипа из Тополе је преко Вемића и Надаждина, али и уз грешке ривала, боље отворила овај сусрет и повела је најпре са 8:4, па са 12:6. Бољи почетак Карађорђа, оставио је у шоку домаћина, који у наставку није могао да дође до своје препознатљиве игре. Одличан је био тим Невена Мајсторовића у свим сегментима игре и само је повећавао разлику, која је у једном тренутку износила чак девет поена. Успео је Спартак у завршници да колико-толико смањи заостатак, али није био ни близу да поравна резултат и гости су са 25:19, повели са 1:0.

Били су свесни Суботичани да од старта другог дела морају да заиграју као и у завршници претходног. Није баш било као са краја прошлог сета, већ је било много боље. Прво је Спартак на крилима Омара и Кана повео са 8:4, након чега су уследели успешни блокови Вуликића и Лечића. Ту се није зауставио домаћин, јер је у тим тренуцима на сервис линију стао сјајни Мурад Кан, који је са три везана аса само продубио агонију Карађорђа. И наредна четири поена припала су домаћину (17:4), који се након велике залихе видно опустио. Почели су популарни „голубови“ да греше у завршници, што је на неки начин бацило сенку на сјајну игру у већем делу сета. Међутим, ни тај пад концентрације није превише заболео, пошто је вицешампион Србије искористио другу сет лопту и поравнао је резултат.

Знао је Невен Мајсторовић да мотивише своје пулене након бледе игре, или боље речено доминације ривала у протеклом сету. У трећем периоду су гости заиграли као препорођени, што је донело велику неизвесност и праву резултатску клацкалицу. Обе екипе имале су мотив за надметање у овом сету, што је резултирало константним смењивањем предности. Преломни моменат догодио се при резултату 20:19 у корист Спартака, када су домаћини везали четири поена, која су им била довољна за потпуни преокрет.

У четвртом сету је Карађорђе у потпуности стао и практично је препустио победу Суботичанима. Иако се нови суперлигаш „држао“ на почетку овог периода (14:9), у наставку је подигао белу заставицу. Поновила је чета Ивице Јевтића игру из другог сета и заслугама читавог тима стигла је до недостижне предности. До краја је домаћин гостима препустио свега два поена и потпуно заслужено је уписао нова три бода.

Ивица Јевтић, стратег Спартака, очекивао је тежак меч и велику борбу.

„Пре свега желео бих да честитам борбеној екипи Карађорђа на доброј утакмици. Мало смо се прибојавали овог сусрета, пошто смо већ двадесетак дана без званичног меча и такмичарског ритма. Знали смо да ће бити тешко, што се и показало у првом сету у којем нисмо успели да похватамо наше конце. Фалила нам је та рутина која нас је красила прошле сезоне, као и почетком ове. Међутим, успели смо већ у другом сету да се вратимо, након чега смо у трећем преломили. У четвртом смо још једном дошли до наше препознатљиве игре. Битна победа за нас. Сада имамо два дана за одмор и од понедељка се припремамо за дуел са Спартаком из Љига“, закључио је Јевтић.

Најефикаснији у тријумфу свог тима био је Ахмед Омар са 23 поена, док се код гостију истакао Алија Бекрић са 17.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Спартак у наредном колу гостује имењаку у Љигу, а Карађорђе дочекује шампиона Србије, екипу Војводине.  

Фотографија: subotica.info

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!