Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Крагујевчани се вратили на победничке стазе

by Душан Крстић

Одбојкаши Радничког доо из Крагујевца остварили су победу у последњој утакмици 12. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Раднички је вечерас, на свом терену, надиграо суботички Спартак са 3:1, по сетовима 25:14, 25:23, 22:25 и 25:16.

Крагујевчани су великом победом, над увек незгодним ривалом, успешно завршили годину у Суперлиги. Уједно, била је ово сјајна увертира пред реванш утакмицу полуфинала Купа Србије, у којој ће чета Алексе Брђовића покушати да још једном порази Партизан и пласира се у финале.

Раднички је у првом сету био и више него мотивисан, што се итекако одразило на његову игру. Одмах је домаћин ухватио залет и у једном даху је окончао први период. Благојевић и Ристић донели су рано вођство свом тиму од 6:3, након чега је коректор тима из Крагујевца наставио да сјајна дизања Петровића, претвара у поене. Није Спартак био лош у првом делу, колико је Раднички био доминантан и игра ривала ни у једном тренутку није могла да дође до изражаја. У наставку је свој поентерски допринос дао и Ковач, што је Радничком омогућило да ривала оставио на свега 14 освојених поена.

Били су свесни популарни „голубови“ да нешто мора да се промени у другом сету. Ивица Јевтић им је указао на пропусте из претходног и у новом су заиграли као препорођени. Цео тим утицао је на то да Спартак поведе на почетку, али се мора рећи да је блоковски тандем Лечић-Павловић био најзаслужнији за такав старт. Ипак, није се ни Раднички предавао, већ је све време у стопу пратио ривала и покушавао је да што пре анулира вођство. На семафору је писало 12:10, за госте, када је уследео налет Крагујевчана, који су са три везена поена Благојевића стигли до преокрета. У даљем току овог сета виђена је права резултатска клацкалица, пошто су се обе екипе константно смењивале у вођству. Завршница је вила у истом маниру, јер је Раднички, и поред дефицита од два поена (21:23), направио серију од 4:0, и на тај начин дуплирао предност.

Оно што тиму Ивице Јевтића није пошло за руком у претходном, јесте у трећем делу утакмице. Иако су били у великом заостатку и на врућем гостовању, прошлогодишњи вицешампиони успели су да се консолидују и резултатски врате у меч. За разлику од прва два, у трећем сету смо од старта гледали рововску борбу за сваку лопту и сваки поен. При резултату 12:11, за Спартак, гости су направили серију од 6:2, која је била пресудна за даљи ток овог периода. Покушавали су Крагујевчани да се резултатски врате и у неколико наврата били су близу тога (19:18, 20:19), али је екипа из Суботице вешто чувала своју залиху. На крају су се Немања Јунгић и другови са 25:22, резултатски вратили у меч.

Ипак, у четвртом сету дочекао их је хладан туш. Чини се као да су Крагујевчани темпирали форму у завршници трећег сета, како би били што спремнији за наредни. Код резултата 5:4, Раднички је искористио грешке ривала и повео је са 12:5. Покушао је Спартак да буде конкурентан у наставку, али је предност до које је стигла чета Алексе Брђовића била недостижна. Раднички је без великих проблема сачувао велико вођство и на крају је са убедљивих 25:16, годину у Суперлиги завршио великим тријумфом.

Александар Благојевић, коректор Радничког, истакао је да је Спартак био невероватан у одбрани.

„Веома битан тријумф за нас, поготово што смо се вратили на победничке стазе код куће. Екипа Спартака из Суботице је увек на завидном нивоу. Одиграли су у појединим моментима невероватно у одбрани. Велико ми је задовољство што смо на то остали имуни и успели у другом сету да преломимо утакмицу, а нешто касније и стигнемо до победе“, рекао је Благојевић.

Управо је виспрени коректор био најефикаснији играч у домаћој екипи са 27 поена, док се код гостију истакао Мурад Кан са 18.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Следи месец дана паузе у Суперлиги, након чега Раднички путују у Нови Сад на мегдан Војводини, док Спартак дочекује Таково. Међутим, пре паузе, Крагујевчане очекује реванш утакмица полуфинала Купа Србије против Партизана. Подсетимо, Раднички је у првој утакмици славио са 3:1.

Фотографија: Инстаграм @ok_radnicki

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!