Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велики преокрет Суботичана у одложеној утакмици!

by Душан Крстић

Одбојкаши Спартака из Суботице забележили су тријумф у одложеној утакмици 8. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Тим Ивице Јевтића је вечерас, као домаћин, надиграо Нови Сад Манекс након великог преокрета са 3:2, по сетовима 20:25, 22:25, 25:20, 25:21 и 15:10.

Суботичани и Новосађани су након кратке паузе укрстили копља у утакмици која је требала да се одигра још крајем новембра прошле године.

Више него агресивно је Нови Сад отворио овај дуел. Гости су на крилима Савовског и Копитића направили серију од 9:2 и одмах наговестили да су у Суботицу дошли по тријумф. Међутим, није дуго требало Спартаку да се тргне из сна и за тили час је домаћа екипа, одличном блок игром, дошла на два поена заостатка за ривалом (12:10). У наставку је вођена велика борба, пошто је тим Неџада Османкача периодично правио серије од по неколико поена, а Суботичани су сваки пут успевали да сустигну ривала. У самом финишу сета, Нови Сад је имао свега један поен предности (20:19), али је тада на сцену поново ступио званично најперспективнији одбојкаш у прошлој години, Бранко Копитић, и уз помоћ Шарановића донео је својој екипи вођство у овом мечу (25:20).

За нијансу боље су Суботичани ушли у други део сусрета и повели су са 5:3. Ипак, гости су брзо анулирали ту предност, да би нешто касније стигли и до вођства (13:12). Нису се на томе зауставили расположени Новосађани, већ су разлику повећали серијом од 6:2, за коју је заслужна читава екипа. Ово је уједно био и преломни моменат другог периода, јер су Лагунџин и другови у наставку вешто сачували ову предност, да би у завршници и поред свих притисака домаћина, успели да дуплирају своје вођство.

Имао је Ивица Јевтић на уму да нешто не штима у редовима његовог тима. Исто тако је знао како да мотивише своје изабранике, како би они у наставку заиграли као у појединим овосезонским, али и прошлосезонским утакмицама. „Голубови“ су се потрудили да све замисли свог тренера спроведу у дело и на сјајан начин су ушли у трећи сет. Повели су Суботичани најпре са 5:0, па са 8:4 и 11:5, да би са 19:8, стигли на корак од смањења великог заостатка. Иако су пулени Неџада Османкача били у великом резултатском дефициту, они су до краја сета дали свој максимум како би се колико-толико вратили. Ипак, предност Спартака је у том тренутку била просто недостижна и домаћин се са 25:20, резултатски вратио у меч.

Успешан резултат у трећем периоду, дао је ветар у леђа Суботичанима, да у четвртом покушају да изборе тај-брејк. Тако је и било, јер је Спартак, након почетног тактичког надмудривања оба тренера, преузео ствари у своје руке. Човек одлуке у тим тренуцима био је        Александар Тумбас, који је одличне нападе претварао у поене и на тај начин омогућио је својој екипи да са 25:21, одведе утакмицу у пети период.

Видно расположени су били пулени Ивице Јевтића на почетку одлучујућег сета и поенима капитена Јунгића стигли су до лепе предности (4:0). Међутим, Нови Сад је експресно успео да смањи заостатак за ривалом и већ кроз неколико поена је вратио егал (7:7). То је натерало стратега домаће екипе да позове тајм-аут, који је био и више него довољан да „голубови“ поново почну да нижу поене. Почели су Новосађани у тим тренуцима да греше, а Спартак је серијом од 6:2, практично ставио тачку на овај меч. До краја није било изненађења и Суботичани су са 15:10, забележили веома важан тријумф.

Андрија Вуликић, техничар Спартака, каже да је његов тим одиграо најбоље када је то било потребно.

„Веома тешка утакмица за нас, након дуже паузе. Били смо стегнути у прва два сета, што је противник искористио и повео је са 2:0. Међутим, успели смо на време да се консолидујемо и читава екипа је заиграла много боље. Поново смо доказали да мало ко може да нас победи код куће, као што је то био случај ове, али и претходне сезоне. На крају смо у петом сету одиграли најбоље када је и било потребно и остварили заслужену победу“, рекао је Вуликић.

Неџад Османкач, тренер Новог Сада, сматра да је његова екипа дала све од себе у овом мечу.

„Тешко је бити задовољан поразом. Међутим, задовољан сам како је изгледала екипа. Били смо близу победе и играли смо веома храбро. Некако се то све у трећем сету променило и наша младост није успела да изгура утакмицу до краја. Искрено, није нам императив био трјумф у Суботици, али дали смо све од себе и то ме радује. Са прошлогодишњим финалистом плеј-офа смо играли изједначено, али је овог пута срећа била на њиховој страни. Надам се да ће у другом мечу та срећа бити на нашој“, истакао је Османкач.

Најрасположенији у победи своје екипе био је Александар Тумбас са 17 поена, док се код гостију највише истакао Бранко Копитић са 16.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Спартак ће у наредном, регуларном колу дочекати Таково, док ће Нови Сад угостити Карађорђе.

Фотографија: Subotica.info

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!