Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Тријумф Спартака након новог тај-брејка

by Душан Крстић

Одбојкаши Спартака из Суботице стигли су до нове минималне победе у 13. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичани су вечерас, код куће, надиграли Таково са 3:2, по сетовима 25:21, 13:25, 25:16, 23:25 и 15:8.

Као што је то био случај у многим суперлигашким утакмицама, популарни „голубови“ су и вечерас забележили тријумф након велике борбе и пет одиграних сетова.

На крилима веома расположеног Милана Крстића, Таково је боље отворило овај дуел. Повела је екипа из Горњег Милановца прво са 3:1, па са 8:6 и 12:10. Међутим, у тим тренуцима је на сервис линију стао техничар домаће екипе, Андрија Вуликић, који је са два везана аса, уз поен Павловића, донео својој екипи прво вођство на мечу (13:12). У наставку је вођена рововска борба, а предност се константно смењивала. Тако је било све до резултата 18:17, у корист гостију, када је чета Ивице Јевтића преко Омара направила серију од 4:0, која им је убрзо била довољна за вођство у овом мечу.

Знали су Милановчани да у другом сету имају шансу за изједначење. Од старта су били агресивни и заслугама читавог тима стигли до лепе резултатске залихе (8:3). Нису се на томе зауставили пулени Милана Милошевића, већ су са три везана аса Дустинца само повећали разлику. Брзо су свој поентерски допринос дали и Поломац и Алексић, који су ефектним блоковима укротили нападе ривала. Већ тада је било јасно да се Спартак налази у скоро безизлазној ситуацији. Потврда тога дошла је за тили час, пошто је Таково наставило да осваја поене у серијама и на крају је противника оставило на конту од 13 поена.

Неуспех у претходном није пореметио „голубове“ у жељи да из трећег сета изађу као победници. После кратке неизвесности на почетку, Спартак је по рецепту ривала из претходног периода, почео да ниже поене. Веома расположени у тим тренуцима су били Омар и Павловић, који су предводили своју екипу ка зацртаном циљу. Таково је у односу на прва два сета направило нешто већи број грешака, које су Немања Јунгић и другови знали како да искористе и врло брзо стигну до новог вођства – 25:16.

Жеља да се утакмица оконча у четири сета била је приметна у игри Спартака на почетку новог периода. Изабраници Ивице Јевтића били су убитачни са сервис линије, а у прилог томе говори чињеница да су од првих шест освојених поена, три била управо аса. Наставили су у том ритму и убрзо је на семафору засијало 10:6. Међутим, Таково је у досадашњем делу сезоне доказало да је веома амбициозна екипа, што су и показали у наставку овог сета. Најпре су преко Брунета и Крстића направили велику серију од 12:3 (18:13), а потом су ту предност вешто чували и поред свих покушаја домаће екипе. На крају је тим из Горњег Милановца стигао до три сет лопте, а испоставило се да им је трећа била срећна и победник је одлучен у тај-брејку.

Суботичани су вечерас, по ко зна који пут показали да су практично непобедиви када се утакмица ломи у петом сету, поготово када играју кући. Одмах су поенима Јунгића и Павловића повели са 4:1 и нису се ту зауставили. Иако су Милановчани, након тајм-аута успели да смање заостатак, врло брзо је Спартак подигао ниво своје игре, што је резултирало новом, осмом овосезонском победом.

Никола Павловић, блокер Спартака, истиче да је ово битна победа за његову екипу.

„Веома тешка утакмица за нас. Имали смо тежак тренажни период, а и у уторак смо одиграли меч са Новим Садом. Као и увек, имали смо сјајну подршку са трибина, а и момци су одиграли стварно фантастично. Ово је битна победа за наставак сезоне. Сада нам остаје да се што боље припремимо за утакмицу са Партизаном“, рекао је Павловић.

Милан Крстић, коректор Такова, сматра да је њему и његовим саиграчима фалило енергије у финишу меча.

„Неизвесна утакмица у којој је вођена велика борба и са једне и са друге стране. Мислим да је вечерас пресудио домаћи терен. Можда нисмо успели да победимо, али сам задовољан игром своје екипе, иако нам је фалило мало енергије на крају. Нама остаје да се припремамо за утакмице са екипама које су нама равне, односно оне које се боре за опстанак као и ми“, закључио је Крстић.

Најефикаснији у победи своје екипе били су Ахмед Омар и Никола Павловић са по 14 поена, док је Милан Крстић својој екипи донео 27.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Спартак у следећем колу гостује Младом раднику, али ће пре тога одиграти одложени меч са Партизаном, који је био на програму у оквиру 9. кола. Таково наредну утакмицу игра код куће, где ће угостити Војводину.

Фотографија: Subotica.info

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!