Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан рутински, Нови Сад прекинуо црну серију

Одбојкаши Партизана Ефбет и Новог Сада Манекс забележили су победе у 13. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге.  Београђани су савладали екипу Јединства из Старе Пазове са 3:0, док су Новосађани надиграли Карађорђе са 3:1.

Партизан Ефбет – Јединство   3:0 (25:13, 25:17, 25:19)

Од почетка па све до краја уводног сета екипа Партизана је држала предност у својим рукама. Није успео гостујући тим да се врати резултатски у овај период, већ су убрзо црно-бели стигли до 11 сет лопти. Тачку на овај сет ставио је Мрдак поеном из напада.

И у наредна два сета је Партизан био доминантан на терену. Одлучни су били Београђани да реше овај дуел у три сета, што су и урадили.

Алекса Батак, техничар Партизана, дао је свој коментар након победе његове екипе.

„Сваки почетак је тежак, као и почетак другог дела сезоне. Знали смо да неће бити лако и ушли смо у утакмицу веома фокусирано, са мало грешака. Могу рећи да су прва два сета одлично прошла, док је у трећем дошло до малог пада игре и концентрације. Ипак, најважније да то није утицало на резултат и да смо остварили победу на крају“, рекао је Батак.

Најефикаснији у Партизану био је Лука Тадић са 16, док се у гостујућем тиму највише истакао Томо Мицић са 11 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Партизан у наредном колу гостује Карађорђу, док Јединство дочекује Рибницу, уколико Краљевчани буду спремни за тај меч.

Нови Сад Манекс – Карађорђе        3:1 (25:17, 25:15, 22:25, 25:14)

Започела је екипа Карађорђа добро утакмицу и повела 8:3, па 10:5. Међутим, серијом поена Нови Сад је изједначио, а затим и преокренуо резултат. Стечено вођство су одржавали све до самог краја сета и тако стигли до седам сет лопти. Ас-сервисом Савовског дошли су до вођства од 1:0.

Наставили су у истом ритму Новосађани и врло брзо стигли до великог вођства, а потом и до чак 11 сет лопти. Још једном је Савовски ставио тачку на сет, овог пута поеном из напада.

Није се предала гостујућа екипа, већ су успели да подигну ниво игре. Уз одличан блок и напад, а са друге стране новом енергијом успели су да освоје сет и смање укупан резултат.

Ипак, екипа из Новог Сада уз велику подршку са трибина издигла се након изгубљеног сета и пружила свој максимум. Вођство је од почетка па све до краја било на њиховој страни. Покушавао је Невен Мајсторовић изменама да поремети домаћи тим, али није успео у томе. Са седам узастопних поена, Нови Сад је тријумфовао и тиме уписао своју четврту победу.

Александар Бошњак, блокер Новог Сада, нада се да ће екипа у наредним утакмицама играти као вечерас.

„Драго ми је што смо након дужег временског периода остварили победу. Поготово што нам је у претходне две утакмице мало фалило да забележимо тријумф. Мислим да ће екипа након ове победе скупити више самопоуздања и да ћемо у Љигу одиграти као и вечерас“, рекао је Бошњак.

Најефикаснији у Новом Саду био је Игор Лагунџин са 15, док је код Карађорђа Милош Вемић са 11 поена завршио утакмицу.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Нови Саду у 14. колу гостује Спартаку у Љигу, док Карађорђе дочекује Партизан.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!