Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан сигуран у одложеној утакмици

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су максималан тријумф у одложеној утакмици 9. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као домаћини, надиграли суботички Спартак са 3:0, по сетовима 25:15, 25:18 и 25:19.

У дуелу екипа које предводе помоћни тренери мушке сениорске репрезентације Србије, Партизан је искористио умор ривала и стигао до максималне победе.

За нијансу је Спартак боље ушао у овај дуел и на старту је одличном игром у нападу повео са 4:1 и 6:4. Пробудио се Партизан у тим тренуцима и убрзо је на семафору резултат био изједначен (8:8). Наставили су изабраници Бојана Јанића у истом ритму и у даљем току овог сета и повели су са 13:11. Очекивало се да ће Спартак тада подићи ниво своје игре и да ће на све начине покушати да поново врати егал, али је уследела серија домаћина од 7:0, која је била пресудна. До краја гости нису могли да парирају расположеним црно-белима, и Партизан је са 25:15, повео са 1:0.

Одлична игра у претходном сету мотивисала је актуелног освајача Купа Србије да агресивно уђе у други. Међутим, Спартак је, и поред мале предности ривала, све време био за петама Партизану. Таква ситуација на терену виђена је до пред сам крај сета (18:17), када је чета Бојана Јанића направила нову серију, овог пута од 7:1, и на тај начин дуплирала своје вођство.

У трећем, а испоставиће се нешто касније и последњем сету, Београђани су још једном били успешни. Све до средине периода виђена је права резултатска клацкалица, пошто се предност константно смењивала. При резултату 16:15, у корист домаће екипе, Партизан, као што је то био случај у претходним сетовима, поново прави велику серију и стиже надомак победе (22:16). Иако се изабраници Ивице Јевтића нису предавали све до самог краја, предност црно-белих је просто била недостижна и Партизан је са 25:19, уписао нова три бода на табели.

Новица Бјелица, блокер Партизана, каже да се његова екипа доста помучила у овом мечу.

„Можда по резултату изгледа да смо остварили лаку победу, али није било тако. Спартак је једна екипа са чудном енергијом и због тога смо морали доста да се помучимо. Ова утакмица ни за њих ни за нас није дошла у најидеалнијем моменту и због тога нам ова победа још више значи. Сада се окрећемо следећим обавезама у првенству“, рекао је Бјелица.

Најрасположенији у победи своје екипе био је Милија Мрдак са 18 поена, док се код гостију истакао Ахмед Омар са 11.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Партизан у регуларном, 14. колу, дочекује Карађорђе, док Спартак гостује Младом раднику.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!