Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда надмудрила Пожаревљане

by Душан Крстић

Одбојкаши Црвене звезде остварили су тријумф у последњој утакмици 16. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је у Пожаревцу надиграла Млади радник са 3:2, по сетовима 16:25, 25:21, 19:25, 25:21 и 15:8.

Сјајну одбојку гледали смо и са једне и са друге стране мреже, али су црвено-бели на крају били истрајнији.

Било је потребно мало времена пуленима Драгана Бонића да се разиграју на почетку ове утакмице, што је Звезда искористила и повела је са 5:2. Међутим, Млади радник је у тим тренуцима започео са својом доминацијом, којој у овом периоду није било краја. Најпре је домаћина анулирао вођство ривала (7:7), да би убрзо стекао и залиху од шест поена (15:9). Ова предност била је и више него довољна Пожаревљанима, који су наставили са сјајном игром, а посебно су били прецизни са сервис линије и у блоку. Све то резултирало је да прошлогодишњи финалисти Купа Србије, на крилима Андрија Тупчија окончају уводни сет у своју корист са 25:16.

mrp czv1

За разлику од првог, у другом сету смо имали прилику да пратимо борбу за сваки поен и сваку лопту. Поново је Звезда била боља на отварању периода и поенима Поломца и Николића повела је са 9:5. Брзо је Млади радник ухватио прикључак, пошто је заслугама читавог тима успео за тили час да поравна резултат (9:9). Све до саме завршнице се играло поен за поен, да би екипа коју са клупе предводи Никола Матијашевић у финишу успела да наметне свој ритам и стигне надомак изједначења (23:19). Изненађење је на крају изостало и црвено-бели су са 25:21, остварили зацртан циљ.

Иако у завршници претходног сета нису имали шансу да прикажу своју најбољу игру, Пожаревљани су силно желели да поново врате вођство на своју страну. То се видело већ на старту трећег периода, који је за разлику од прва два, био изједначен. При резултату 4:4, Млади радник је серијом од 5:1, успео да се одвоји од ривала и направи први корак ка новом вођству. Иако је Звезда имала спреман одговор и брзо је пришла на само поен заостатка, изабраници Драгана Бонића наставили су са пожртвованом игром, која се убрзо и исплатила. Домаћин је средином сета још једном направио превагу и у завршницу је ушао са пет поена предности. До краја је та залиха била и више него довољна Жарку Кисићу и друговима, који су повели по други пут на утакмици.

Дешавања из претходног сета само су додатно мотивисала Млади радник да у четвртом покуша да овери победу. Повео је тим из Пожаревца са 7:4, али су Лазар Мариновић и саиграчи у тим тренуцима успели да поремете ривала, који је почео да греши. Звезда је зналачки искористила поклоне противника и убрзо је на семафору засијало 8:7. Није се ту зауставила екипа са Бањице, пошто је и у наставку пружила одличну игру на свим пољима. Покушао је Драган Бонић изменама да поремети ривала, али му то није пошло за руком и Црвена звезда је са 25:21, меч одвела у тај-брејк.

Видно уморни Пожаревљани нису имали снаге за ново надметање у петом сету. Звезда је то одмах искористила и вођством од 5:2, наговестила је да ће из овог меча изаћи као победник. Тако је и било, пошто су црвено-бели искористили стечену предност, а тачку на меч ставио је искусни Милан Пепић са два ас сервиса.

Никола Матијашевић, стратег Црвене звезде, презадовољан је игром своје екипе и првом победом у гостима.

„Мислим да је утакмица била веома интересантна. Сам резултат од 3:2, најинтересантнији је за публику. Сматрам да је Млади радник доминирао током читаве утакмице у сервису и у пријему. Када смо ми мало успоставили равнотежу у тим сегментима, одмах смо освајали сетове. Врло сам задовољан ангажманом целе екипе, практично је на терену вечерас било 12 од 14 играча. Уз сво поштовање према нашим претходним ривалима, ово је прва утакмица од мог доласка са тимом који је на нашем нивоу. Све у свему, веома сам задовољан са освојена два бода и првом победом у гостима“, закључио је Матијашевић.

Саша Јоксимовић, други тренер Младог радника, дао је свој коментар након утакмице.

„Честитам Црвеној звезди на заслуженој победи. Мислим да је наша екипа у кризи резултата, али не и игре. Неке ствари се дешавају хронично и поред дубљих анализа које смо урадили, никако да испливамо из те ситуације. Пред нама је велика борба до краја лигашког дела, ако мислимо да покажемо квалитет који није споран, али су спорни резултати“, рекао је Јоксимовић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Стефан Скакић са 17 поена, док је код гостију сјајну утакмицу одиграо Андриј Тупчи, који је бројао до 29.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Црвена звезда наредног викенда дочекује Рибницу, а Млади радник гостује Новом Саду.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!