Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Феноменални Спартак наставља поход ка финалу!

Спартак из Суботице изненадио је актуелног шампиона, Војводину, на њеном терену у малој сали СПЕНС-а, и после велике борбе у пет сетова победио у првом полуфиналном мечу плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкаше. Суботичани су након 124 минута игре савладали фаворизоване Новосађане резултатом 3:2 (16:25, 25:19, 24:26, 25:21, 15:12) и сада имају прилику да у понедељак, у својој тврђави, дворани ”Дудова шума”, овере другу годину заредом пласман у финале првенства.

Момци које са клупе предводи сјајни Ивица Јевтић, када почне плеј-оф, као да добију надљудску снагу и неисцрпну енергију, чему смо били сведоци и прошле сезоне. Међутим, оно што екипа са крајњег севера показује у овом доигравању заиста је фантастично. Након глатке победе у два меча против јаке Рибнице, Суботичани нису устукнули ни пред актуелним шампионом, и то усред Новог Сада. Војводина је два пута водила, Спартак се два пута враћао у живот, да би у тај-брејку потпуно сломио Новосађане, који су, чини се, испуцали сву расположиву муницију како би што пре докусурили ривала. Када им то није пошло за руком, Спартак се уздигао попут феникса и просто почистио шампиона у одлучујућем сету.

Изједначена борба на почетку меча вођена је до резултата 11:11, након чега се Војводина одлепила на три поена разлике (14:11) ефикасним нападом Убипарипа и одличним сервисима Парапунова, који је прво омогућио својој екипи ас-контру, а затим себи уписао и ас-сервис. Тренер Јевтић је у том тренутку затражио тајм-аут и његова екипа је донекле похватала конце на терену. Код резултата 17:15 за домаћина, Спартак је имао ас-контру коју није реализовао Египћанин Омар Ахмед и то је вероватно био последњи воз за прикључак у првом сету који су Суботичани пропустили. На 18:15 за домаћина на сервис линију стао је Давид Мехић и није је напустио све до резултата 24:15, уписујући себи на конто два аса и померивши пријем гостију у толикој мери да су се играчи Спартака добро мучили са организовањем напада. На крају, сет је закључен резултатом 25:16.

voj spapf1 2

Заиграли су у другом сету Суботичани много ангажованије у пољу али и у блоку, тако да је лопта тешко падала на њихову страну терена, што је довело до тога да већ у раној фази успеју да стекну три поена предности (9:6). Након ас-сервиса Николе Павловића за 12:9, тренер Војводине, Слободан Бошкан, затражио је тајм-аут. Ипак, Суботичани су наставили у добром ритму и прво тројним блоком, а затим и грешком Војводине у нападу стигли до предности од пет поена (14:9), након чега је уследио још један тајм-аут за Војводину. Парапунов је успео да приближи домаћине на два поена заостатка (13.15), али одмах затим узвратио је Машуловић сјајним пајпом за 16:13. У следећем поену лопта је неколико пута летела преко мреже да би коначно Крсмановић блоком приближио своју екипу поново на минус два (14:16). Ипак, Вељко Машуловић, који је у тим тренуцима преузео потпуну одговорност у нападу Суботичана, повећава вођство на 17:14. Вуликићев ас, донекле уз помоћ среће и мреже, поново је дао Спартаку комфорну предност (19:15), а затим је Машуловићев блок вратио госте на плус пет (20:15).  Настављао је у другом сету Давид Мехић да терорише Суботичане сервисом, али су га уз малу помоћ среће у овом делу игре успевали да одвоје од сервис линије релативно брзо. На сервис Машуловића уз помоћ блока Павловића и поена Омара Ахмеда Спартак је отишао на недостижних 23:17 и убрзо затим затворио овај сет са 25:19, изједначивши резултат на 1:1 у сетовима.

Крсмановић је стао на сервис линију и домаћини су одмах повели са 4:1 у трећем периоду игре. Омар Ахмед и Мурад Кан смањили су предност (3:4), али затим добри сервиси Буцуљевића померају пријем противника и одводе Војводину на 7:3, након чега тренер Јевтић тражи тајм-аут. Ипак, ту се муке Суботичана нису прекинуле, пошто Буцуљевић ас-сервисом доноси домаћинима читавих пет поена предности (8:3). Спартак, међутим, успева да пронађе препознатљиву игру и успешним нападима и блоковима Кана и Јунгића смањује на 13:14, што тренера домаћих тера да узме предах. После одмора, Буцуљевић са два ас-сервиса Војводину поново доводи на сигурна четири поена разлике (17:13), а затим Парапунов преузима диригентску палицу и Новосађани улазе у, наизглед, мирну завршницу уз вођство од 20:15. Ипак, Суботичани нису желели да се предају без борбе. Уз феноменалну игру и три освојена поена Николе Павловића, који је преузео одговорност у тим тренуцима, екипа Спартака долази до изједначења (23:23). На крају, Мехић поеном из напада и ас-сервисом доноси Војводини предност од 2:1 у сетовима (26:24).

Кан и Јунгић из напада и Никола Павловић са два блока донели су Спартаку вођство од 4:0 на почетку четвртог сета. Ту предност Суботичани су одржавали све до средине овог периода, када се домаћин приближио на само поен заостатка успешним блоком али и поеном из напада Давида Мехића (14:15). Кан и Машуловић су поново донели предност гостујућем тиму (20:16), али је Мехић још једном са два ас-сервиса приближио Војводину на поен заостатка (20:21). Ипак, Мурад Кан је прорадио у завршници сета и успешним нападом, а затим и добрим блоком, одвео Суботичане на 23:20. Војводина није успела поново да узме прикључак и сет је завршен резултатом 25:21, за изједначење на 2:2 и улазак у одлучујући, пети сет.

voj spapf1 3

Мурад Кан се потпуно пробудио у завршници меча и након 3:3 у петом сету одсервирао два аса за предност од 5:3 за своју екипу. Уследио је и одличан напад Пакистанца, а затим и ас-сервис Јунгића и блок Машуловића, којим су Суботичани на промену страна отишли уз предност 8:4. То се показало као недостижна разлика за домаћина и актуелног шампиона, који је до краја успео да смањи дистанцу на само један поен (12:13), али не и да преокрене ствари у своју корист. Неугодни гости су, на крају, блоком Мурада Кана славили са 15:12 за коначних 3:2 и велику радост.

”Можда је ова победа за некога изненађење, али за нас није. Ми смо свесни својих квалитета и знали смо да, ако нам Војводина пружи и промил шансе да победимо, ми ћемо то и искористити. Хтео бих да похвалим и момке из Војводине, који су стварно добро играли, али морам пре свега да истакнем моје момке који су били изнад својих могућности, и ови који су били у терену, али и ови који су их подржавали све време са клупе. Драго ми је што је била пуна сала и што је одбојкашка публика у Новом Саду имала прилику да ужива у једној оваквој представи, јер они то засалужују. Опет морам да напоменем, ово је тек прво полувреме и немамо нити простора нити разлога да се претерано радујемо. У понедељак је друга утакмица, у којој очекујемо исто овако добру игру, добру енергију, а кроз ту добру игру и енергију надамо се и победи”, изјавио је након утакмице Ивица Јевтић, тренер Спартака.

”Ушли смо у полуфинале са Војводином, против које смо прошле године играли и финале. Добро се познајемо. Ето, прва утакмица у нашу корист, јако добро смо играли. Честитке мојој екипи, али и њима. Још увек ништа није готово, тек нас очекује права борба у Суботици, где морамо да добијемо ту другу утакмицу. Надам се да ћемо одиграти на још бољем нивоу него овде и да ћемо се пробити до тог финала”, рекао је Немања Јунгић, капитен и примач екипе Спартака.

У победничкој екипи поентерски се истакао Мурад Кан са 25 постигнутих поена, али и Вељко Машуловић са 19. Код Новосађана, најефикаснији је био Радослав Парапунов са 19.

Статистику са меча можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!